Waarom onthoud je wel alle teksten van Dido maar vergeet je de geur van iemand die er niet meer is?

Waarom onthoud je wel alle teksten van Dido maar vergeet je de geur van iemand die er niet meer is?

Eva Crutzen start tournee nieuwe voorstelling Opslaan Als

Vanavond speelt cabaretière Eva Crutzen in Diemen voor het eerst haar nieuwe avondvullende theaterprogramma Opslaan Als. Ze zal deze voorstelling ruim 90 keer spelen, in theaters in heel Nederland. De officiële landelijke première is op 3 februari in Diligentia in Den Haag. Op 8 maart volgt de Limburgse première, in haar geboortestad Maastricht.

Van een belofte of aanstormend talent kunnen we na haar tweede avondvullende voorstelling Spiritus eigenlijk niet meer spreken. Spiritus leverde haar een nominatie op voor de Neerlands Hoop. In 2012 won Eva de publieksprijs op het concours om de Wim Sonneveldprijs. Ze was vier seizoenen vast verbonden aan het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen en speelt en schrijft een veelheid aan kleurrijke typetjes in het satirische sketchprogramma Klikbeet.

Eva Crutzen is energiek, muzikaal en heeft een volstrekt originele stijl. Haar onderwerpen zijn even komisch als dat ze schrijnend zijn. Ze “heeft het allemaal”. Alles eigenlijk. Behalve rust dan. Of stilte. Of tijd. Hoe kun je dingen verwerken als alles maar doorgaat? En waarom onthoud je wel alle teksten van de zeikerige muziek van Dido maar vergeet je de geur van iemand die er niet meer is?

In Opslaan Als gaat ze muzikaal los. Als geen ander verstaat Eva de kunst om in hoog tempo uiteenlopende, karakteristieke personages tot leven te laten komen. In Opslaan Als biedt ze antwoorden, maar laat ze ons ook in verwarring achter. Het hangt er maar net vanaf hoe je het opslaat.

FOTO: Brenda de Vries

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.