Waar eerbetoon aan de 100ste geboortedag van Erik Hazelhoff Roelfzema

Waar eerbetoon aan de 100ste geboortedag van Erik Hazelhoff Roelfzema

Gisteren 3 april 2017 zou Erik Hazelhoff Roelfzema 100 jaar geworden zijn.
Ter ere van deze bijzondere dag vlogen vier fokker S-11 vliegtuigen (Stichting Fokker Four) de missing man formation., boven de theaterhangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg.
Eerder brachten twee Harvards AT6 opleidingsvliegtuigen (stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht) een luchtgroet.

In de theaterzaal vertelde André Kuipers de genodigden en het publiek over zijn bijzondere vriendschap met Erik Hazelhoff Roelfzema, gevolgd door een compilatie van unieke beelden over zijn leven en de voorstelling Soldaat van Oranje – De Musical.
Deze beelden bewezen maar weer eens, wat een bijzonder man het was, hij was een held, niet om het held zijn, maar gewoon omdat het voor zijn gevoel goed was, wat hij deed.

Voor deze gelegenheid waren speciale gasten uitgenodigd, Aanwezig waren onder andere Karin Hazelhoff Roelfzema, dochter Karna Hazelhoff Roelfzema, schoondochter Patricia Steur, Prinses Margriet, Mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Maurits, Prinses Marilène, Engelandvaarders en acteurs die de rol van Erik vertolkten in de voorstelling.

Foto: Robin Swiers 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.