Waanzinnig gedroomd een droom in DeLaMar theater

Waanzinnig gedroomd een droom in DeLaMar theater

Recensie: Mieke van der Raay

De Kinderen voor Kinderen-Musical ‘Waanzinnig Gedroomd’ keert wegens het enorme succes van meer dan 120 voorstellingen door heel Nederland, deze zomer voor de allerlaatste keer terug in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Van 14 t/m 23 augustus kan jong en oud genieten van de grootste Kinderen voor Kinderen-hits van vroeger én nu, verpakt in een prachtig verhaal! Met in de hoofdrol van Meester Augustus dit keer niemand minder dan PEPIJN GUNNEWEG en RIANNE BOTMA in de rol van moeder Julie.

Flory Anstadt wilde met Kinderen voor Kinderen eenmalig geld inzamelen voor ziekenhuizen in ontwikkelingslanden. Het concept bleek zo populair dat binnenkort het 35 jarig jubileum wordt gevierd en er al bijna 500 liedjes zijn gemaakt. Ulrike Bürger-Bruijs en Roeland Fernhout schreven het script voor deze nieuwe musical. Ruut Weissman nam de regie voor zijn rekening.

Verhaal De musical vertelt het verhaal van Guus (Stijn Hollewijn). Samen met zijn moeder Julie (Rianne Botma) verhuist hij naar een nieuwe stad en komt hij op een nieuwe school.  In zijn klas wordt veel gepest en directeur Hendrik van Kampen (Ian Bok) schakelt de hulp van meester Augustus (Pepijn Gunneweg) in. Tussen alle problemen in de klas door, probeert Guus samen met zijn moeder over de dood van zijn muzikale vader Leo (Niels Gooijer) heen te komen. Ondertussen heeft het gezin van de schooldirecteur ook problemen. Van Kampen en zijn  vrouw Anouk (Michelle Courtens) hebben het zwaar te stellen met een puberdochter en een intelligente zoon.

De cast bestaat uit vijf volwassenen en 4 groepen van tien kinderen die rouleren. De volwassen acteurs doen het goed, maar de echte sterren zijn de kinderen. De kids zingen stuk voor stuk loepzuiver en hebben prachtige heldere stemmen. Ook blijkt dat deze jonge talenten een goed gevoel voor timing hebben. Vooral Daan (Philip van Loosbroek), de ‘nerd’ en zoon van de schooldirecteur, heeft de lachers op zijn hand. De kinderen zijn geloofwaardig en kunnen je zowel laten huilen als schaterlachen. Wat bijzonder is aan deze musical, is dat de acteurs zelf de instrumenten bespelen.

Nieuw lied In de musical worden er  24 liedjes gezongen die we allemaal kennen. Van ‘Wakker met een wijsje’, ‘Meidengroep’ tot ‘Ouders Gevraagd’: ze zitten er allemaal in. Bijzonder is dat er tijdens de musical ook een nieuw lied geïntroduceerd wordt. Er is een heuse wedstrijd gehouden waarin kinderen hun eigen geschreven liedjes konden insturen. Isabelle van de Walle heeft gewonnen met haar lied ‘Muziek laat je dromen.’

De avond had een extra bijzonder tintje: Kinderen hoefden deze voorstelling hun theaterkaartje niet te betalen met geld, maar mochten dit doen met een oud muziekinstrument. Deze muziekinstrumenten worden ingezameld voor Stichting Kinderen Maken Muziek.

Dat alles speelt zich af in een geweldig decor. Enorme als karton uitziende dozen vormen de basis. Deze blokken verschuiven gedurende de heel voorstelling en vormen zowel een klaslokaal en een keuken. De acteurs bespelen de instrumenten zittende in deze dozen. Het decor is ontworpen door Daniel Ament.

‘Waanzinnig Gedroomd’ is een geweldige vrolijke musical, maar heeft ook alles in zich om je te ontroeren. Een geweldige cast, met een simpel maar geniaal decor zorgt ervoor dat je helemaal in het verhaal gezogen wordt. Voor meer informatie kijk op www.waanzinniggedroomd.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.