Vrolijkheid bij Sprookjesboom de musical

Vrolijkheid bij Sprookjesboom de musical

Recensie: Yente van den Dungen

Sprookjesboom de musical ging zaterdagmiddag in het Chassé Theater in Breda in Première. Nadat de show al speelde in het Efteling Theater gaat de show vanaf nu toeren door Nederland.

De musical vertelt het verhaal van de bewoners van het sprookjesbos. Allemaal zijn ze hard aan het oefenen voor hun optreden op het muziekfeest. Roodkapje probeert haar gitaar onder controle te krijgen, de grote boze wolf worstelt met zijn viool en assepoester probeert het met de harp. Alleen geitje Benjamin weet nog niet met welk instrument hij het podium moet beklimmen. Ondertussen probeert juf Lianna samen met haar klas de weg te vinden het sprookjesbos. Zal ze de uitgang van het bos weten te vinden? En vindt geitje Benjamin een goed instrument?

De personages in de musical zijn poppen die ‘bediend’ worden door musicalacteurs. Verschillende castleden spelen meerdere personages en dat gaat ze goed af. Het ene moment speelt Janneke Iking een chagrijnige heks met krakerige stem, het andere moment speelt ze de lieve roodkapje. Andere rollen zijn weggelegd voor Käthe Staallekker, Thijs van Empel, Amy Galatá, Niels van der Gaarden en Laura van Bentum. Hetty Feteris regisseerde de musical.

Het decor zorgt ervoor dat de bezoeker zich meteen in een sprookjesbos waant. Bomen en bladeren vullen het podium. Ook het lichtgebruik past goed bij de show. Het leuke aan de musical is dat de acteurs de kinderen in het publiek echt bij de show betrekken. Zo mogen ze meezingen met liedjes en beantwoorden ze vragen van de personages. De acteurs zingen en spelen goed en stralen veel vrolijkheid uit.

Wilt u meer weten over de musical? Kijk op Efteling.com/sprookjesboom

hart heelhart heelhart heelhart heelhart half

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.