Voorstellingen The Bodyguard hervat op 18 maart

Voorstellingen The Bodyguard hervat op 18 maart

De voorstellingen van The Bodyguard in het Beatrix Theater in Utrecht worden op 18 maart hervat. De afgelopen week werden de shows geannuleerd wegens asbest in het theaterpand.

Musicalbedrijf Stage Entertainment laat donderdag in een verklaring weten dat de “noodzakelijke maatregelen” zijn getroffen. Er is volgens het onderzoek geen asbest in de lucht aangetroffen. Daardoor bestaat er geen actueel risico.

In een plafond in het achtergebouw van het theater zijn vorige week asbestdeeltjes gevonden. Hoewel dat een gedeelte is waar geen publiek komt en de deeltjes niet zijn gemeten in de lucht, werden de shows uit voorzorg geannuleerd.

Op 3 maart werd het asbest aangetroffen en werden de eerste shows afgelast. Het gaat nu om acht voorstellingen die sinds die tijd niet door zijn gegaan.

Uitverkocht

Omdat The Bodyguard de aankomende periode veelal is uitverkocht, worden extra voorstellingen toegevoegd. De 12.000 personen die al een kaartje hadden voor een van de voorstellingen, krijgen op korte termijn bericht van Stage Entertainment en kunnen dan een van die extra voorstellingen bezoeken.

De overige ruimten in het Beatrix Theater kunnen gewoon worden gebruikt. Het Beatrixgebouw is gebouwd in de jaren zestig. Toen werd vaak gebruik gemaakt van asbesthoudende materialen.

Whitney Houston

Nederland is het eerste land na Groot-Brittannië waar The Bodyguard als musical, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992, te zien is. Romy Monteiro speelt de hoofdrol.

In de voorstelling passeren grote hits van Whitney Houston de revue, zoals One Moment in TimeI Wanna Dance with Somebody en I will Always Love you.

Bron Nu.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.