Voorstelling Knock-out wegens succes terug in de theaters door heel Nederland én Frankrijk

Voorstelling Knock-out wegens succes terug in de theaters door heel Nederland én Frankrijk

Amsterdam 5 september 2023- De voorstelling  Knock-out van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective in coproductie met DeLaMar Theater keert terug in de theaters! Het fysieke spektakel vol turboslapstick, acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is onder anderen te zien in Deventer, Den Haag, Rotterdam, Haarlem, Tilburg en Nijmegen. Hiernaast beleeft de voorstelling ook een internationale première in Frankrijk. De volledige speellijst is hier te vinden. 

Jakop Ahlbom (regisseur van de voorstellingen als Horror en Lebensraum) en Marco Gerris (artistiek leider van ISH Dance Collective) brengen met Knock-out een ode aan de actiefilm. En hoe? De voorstelling was vanaf moment één een hit.  Dolenthousiaste bezoekers zorgden voor uitverkochte zalen. Om iedereen de kans te geven de voorstelling (nogmaals) te zien, gaat Knock-out voor de tweede keer op tour. Niet alleen in Nederland, maar zelfs buiten de landsgrenzen. De voorstelling is voor het eerst te zien in Frankrijk. Een greep uit de media:“”Het is een ode aan de actiefilm van Tarantino via The Matrix tot Bruce Lee. Ik zag na afloop veel pubers uitzinnig de zaal uitlopen” – Peter Pannekoek | tv-programma Waarom gaan we niet vaker?”Een voorstelling om je (gekneusde) vingers bij af te likken”  – Volkskrant *****”Actietheater Knock-out slaat in een klap raak” – Telegraaf *****”Uitzinnige ode aan de klassieke knock-film”  – Het Parool “Buitengewoon visueel en choreografisch vernuft ” – NRC

 

Over Knock-out


In Knock-Out buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Het publiek krijgt geen tijd voor bezinning, zit zwetend op zijn stoel, met een verhoogde hartslag. De klungelige en ietwat naïeve Larry en zijn ontevreden echtgenote wordt gekidnapt. Zijn steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl ze wachten op het losgeld, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht, in een ultieme poging het geld veilig te stellen.

 

Credits


Regie: Jakop Ahlbom, choreografie: Marco Gerris, dramaturgie: Judith Wendel, muziek: Leonard Lucieer, decor ontwerp: Thomas Rupert, lichtontwerp: Marc Heins, geluidsontwerp: Wim Conradi, kostuumontwerp: Esmee Thomassen, cast: Lisa Groothof, Patrick Karijowidjojo, Leonard Lucieer, Tyrone Menig, Arnold Put, Bodine Sutorius en Luuk Weers.


FOTO:©Bart Grietens

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.