Voorstelling Het Lammetje dat een varken is – Het Filiaal theatermakers mrt 2023

Voorstelling Het Lammetje dat een varken is – Het Filiaal theatermakers mrt 2023

Op zondag 30 april 2023 gaat de nieuwe theatervoorstelling Het lammetje dat een varken is van Het Filiaal theatermakers in première in Stadsschouwburg Utrecht. Deze voorstelling is gebaseerd op drie prentenboeken van Pim Lammers. Maker en speler Sacha Muller maakte er een theaterstuk van. Vanaf 28 april toert de voorstelling in onder andere Utrecht, Rotterdam, Maastricht, Haarlem en Amsterdam. Kijk op hetfiliaal.nl voor de data, locaties en kaartverkoop.
Van boeken naar voorstelling
In Het Lammetje dat een varken is (4-104 jaar) ontmoeten we een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de Dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel de Kameel zijn de dieren in rep en roer, want er komt een nieuw dier op de boerderij wonen. Die vreemde kameel geeft een feestje voor iedereen. Drie originele, vrolijke verhalen over jezelf zijn en het belang van vriendschap, met live liedjes. 

‘Wij maken de voorstelling Het lammetje dat een varken is samen met maker en acteur Sacha Muller. Dit stond al gepland sinds januari 2020′, aldus Monique Corvers, artistiek directeur van Het Filiaal theatermakers. ‘We zijn blij dat deze productie eindelijk aan de beurt is binnen ons 4-jarenplan.’
Het concept is van de hand van Sacha Muller. Samen met Maurits van den Berg speelt en maakt hij de voorstelling. Sacha: ‘Ik vind het belangrijk dat deze verhalen verteld worden aan een jonge doelgroep.’ De voorstelling is doorspekt met liedjes die worden gemaakt en gespeeld door Sacha en Maurits in samenwerking met componist Gábor Tarján. 
Sacha en Maurits schitterden eerder in de Filiaal voorstelling Back to Oz. Ook maakten zij samen succesvolle jeugdvoorstellingen voor Toneelschap Beumer&Drost, waaronder Gasten die in 2007 een Zilveren Krekel won.
Decor 
De uitdaging voor Hiske de Goeje was met materiaal een grotere wereld creëren. Een theater is binnen, dus ze heeft gezocht hoe je van een binnen een buiten kan maken om zo een grotere wereld te creëren. Het belangrijkste uitgangspunt is dat je kunt zijn wat je bent. Dat geldt ook in materiaal zoals  bijvoorbeeld een raam een projectiescherm kan worden. Veranderlijk en tegelijk verbeeldend – meer dan dat je in eerste instantie denkt te zien.

 
Cast & Crew Concept Sacha Muller | maker en speler Sacha Muller, Maurits van den Berg | vormgeving Hiske de Goeje | kostuums Eleftheria Lavdaki | compositie Sacha Muller, Maurits van den Berg en GáborTarján | liedtekst en eindregie Monique Corvers | decorbouw Jasper Brouwer | lichtontwerp Wannes van der Veer | techniek Jeroen Hoekstra Gebaseerd op o.a. het prentenboek ‘Het lammetje dat een varken is’ door Pim Lammers (Zilveren Krekel 2018) met illustraties van Milja Praagman, uitgegeven bij De Eenhoorn www.eenhoorn.be 
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.