Voorstelling ‘Happy Hour’ mugmetdegoudentand alsnog te zien in Theater Bellevue

Voorstelling ‘Happy Hour’ mugmetdegoudentand alsnog te zien in Theater Bellevue

Amsterdam, 9 december – De nieuwste productie ‘Happy Hour’ van mugmetdegoudentand is nadat de tournee dit najaar wegens corona geannuleerd werd, nu te zien als lunchvoorstelling in Theater Bellevue, Amsterdam. Van 12 t/m 27 februari zetten Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen de boel op stelten in een hilarische en verontrustende voorstelling over populisme, mannen en vrouwen. Kaarten zijn vanaf nu te koop via www.theaterbellevue.nl. Naast deze data gaat de voorstelling op tournee in het najaar van 2021.

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen was mugmetdegoudentand in oktober genoodzaakt de uitverkochte ‘Happy Hour’ tournee langs Nederlandse theaters te annuleren. Lineke Rijxman: “Nadat we de voorstelling hebben moeten uitstellen is direct gezocht naar een oplossing om Happy Hour alsnog te spelen zodra de mogelijkheid zich zou aandienen. Wij zijn nu gelukkig twee weken te zien in het Bellevue Lunchtheater.”

Happy Hour
Drie omhooggevallen vrouwen (Baudet, 2019) komen bij elkaar in een exclusieve bar. Het is Happy Hour. Al snel lopen de emoties hoog op. Het wachten is op een ontploffing. Maar wanneer komt die? 

Lineke Rijxman over Happy Hour: “De werkelijkheid is krankzinniger en absurder dan je kunt bedenken. De ratio is verdacht, emotie staat voorop. Wat is waar? Wat is een leugen?”

Is humor hun sterkste wapen of slaat een nieuwe realiteit gaten in hun overtuiging? Hebben zij een antwoord?

Van en met Lineke Rijxman, Malou Gorter, Rosa van Leeuwen
Teksten Rebekka de Wit, Sheila Sitalsing, Lineke Rijxman, Joan Nederhof
Met medewerking van Margo Verhoeven, Franky RibbensEindregie Ola Mafaalani

Foto: Bowie Verschuuren 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.