Voorstelling Hanna van Hendrik wegens succes verlengd.

Voorstelling Hanna van Hendrik wegens succes verlengd.

Vandaag is bekend gemaakt dat Hanna van Hendrik wegens succes wordt verlengd met maar liefst 5 voorstellingen. Hanna van Hendrik – Hét Twentse theaterspektakel van het moment – ging 8 juni j.l. in première en werd lyrisch ontvangen door pers, publiek en lokale ambassadeurs. Door de aanhoudende vraag naar kaarten is besloten vijf extra voorstellingen aan te kondigen!

De verkoop van de tickets is exclusief via de website www.hannavanhendrik.nl of telefonisch via de Nationale Theaterkassa 0900 9203 (7 d.p.w. van 09:00 tot 20:00, 45 c.p.m.).

Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, geboren en opgegroeid in Twente. Al jarenlang droomde ze ervan om een ode aan haar jeugd, familie en het boerenleven te maken. De voorstelling is dan ook een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap in de radicale omwentelingen van de jaren zeventig. Een familiekroniek over vrees voor verandering, hechte familiebanden, liefde en bevrijding, verteld in Twents dialect en Nederlands.

In Hanna van Hendrik zijn we gedurende drie seizoenen onderdeel van het leven van boerin Hanna en haar familie. We volgen haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig, overal nemen burgers het heft in eigen hand. Tradities worden overboord gegooid of juist fel verdedigd. Het is de bloeitijd van actiegroepen en ook de Twentse boeren in Tubbergen komen in opstand. Hun protest in 1971 tegen de ruilverkaveling is de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.

Een zeer grote groep neemt avond aan avond op Vliegveld Twenthe het publiek mee door het leven van Hanna. Met Johanna ter Steege en Huub Stapel als Hanna en Hendrik, Naomi van de Linden, Laus Steenbeeke, Magda Nij Bijvank, Max Laros, Marliz van Til, Jan Roerink, Gerrit Lammers en vele anderen. Met speciale rol voor Her Majesty, groot koor, ballerina’s, motorclub én koeien.

Regie is in handen van Liesbeth Coltof, script is geschreven door Bouke Oldenhof en muziek geschreven en uitgevoerd door Her Majesty.

Kaarten voor de extra voorstellingen op woensdag 24 juli, donderdag 25 juli, vrijdag 26 juli en zondag 28 juli (matinee en avondvoorstelling) zijn vanaf nu beschikbaar via: www.hannavanhendrik.nl of telefonisch via de NTK 0900-9203 (45.c.p.m. 7 dagen p.w. bereikbaar).

Foto: ©Annemieke van der Togt

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.