Voorproefje van Lelies nu al veelbelovend voor komende voorstelling!

Tekst: Jessica Uijttewaal

In De Lik, de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht, maakte de pers gisteren kennis met de cast van de musical Lelies. Deze musical zal half december slechts vier keer spelen in Theater Aan De Slinger in Houten. Initiatiefnemer van het hernemen van deze mooie musical is Niels de Mossenau. Begin dit jaar trok hij de stoute schoenen aan en ging het gesprek aan met Sam Verhoeven, artistiek leider van Judas Producties, over de herneming van de musical Lelies, ditmaal in Nederland. Eerder speelde deze musical, gebaseerd op het toneelstuk Les Feluettes van Michel Marc Bouchard in Antwerpen, in 2011 en 2015 en was de productie eenmalig één week te zien in het M-Lab in Amsterdam. De muziek van Sam Verhoeven en het scenario en de liedteksten van Allard Blom maakten toen al indruk. Een mooi plan dus om deze musical nogmaals te brengen. Gelukkig dat Sam Verhoeven daar ook zo over en gaf hij Niels groen licht om hiermee aan de slag te gaan.
Met hulp van Stichting Podiumkunsten Midden Holland werden subsidies aangevraagd, plannen gemaakt en werd door Niels de cast samengesteld. Op deze perspresentatie konden we al horen dat hij niet de minste castleden hiervoor gevraagd heeft en hoe fijn dat zij allen mee willen werken, aangezien zij dit op vrijwillige basis doen. Dat zegt ook iets over hoe betrokken een ieder is bij deze musical en dat was deze avond al te merken en te horen.
Waar Niels, naar eigen zeggen, slechts één kop koffie nodig had om Sam Verhoeven te overtuigen Lelies te mogen brengen, was dit voor de castleden ook zo. Meer dan een paar koppen koffie waren er niet nodig om de heren te overtuigen om mee te doen aan deze voorstelling.

Naast de mooie muziek en het goede scenario, gaven de castleden gaven stuk voor stuk aan dat ze de boodschap van dit stuk heel mooi vinden en belangrijk om onder de aandacht te blijven brengen. In Lelies komen thema’s als homoseksualiteit, uiting van je vrije mening, acceptatie van jezelf en acceptatie van en door anderen naar voren. Thema’s die nog steeds actueel zijn, maar ook niet altijd makkelijk om goed vorm te geven. In Lelies is dat goed gelukt en het publiek zal dan ook wel even bij moeten komen van het verhaal dat verteld gaat worden.

Niels de Mossenau neemt niet alleen de artistieke leiding op zich, maar zal ook deel uit maken van de cast. Hij zal de rol spelen van de oudere Simon Doucet. Als de jongere Simon zien we Tristan van der Lingen. Tristan is laatstejaarsstudent op The Dutch Academy of Performing Arts in Den Haag, net als Niels. Daarnaast zien we medestudent Ismael Berens als Graaf Vallier de Tilly. Deze drie heren lieten ons vast een voorproefje horen van een nummer uit de voorstelling. Zonder de context van het hele verhaal was dit al erg mooi en indrukwekkend.
Niet minder onder de indruk waren de aanwezigen van Jelle Gulmans die een nummer zong van zijn personage Jean Bilodeau. Beide nummers beloven dat het een mooie voorstelling zal gaan worden in december.
Naast genoemde namen, zien we in de cast verder Jim Bes, Rutger Bulsing, Lennard Borgo, Bart van der Meer en David Roelofs. Daarnaast wordt gewerkt met een zevenkoppig live orkest en wordt er gespeeld in het originele decor.
Voor meer informatie over de cast, de voorstelling en om tickets te bestellen kunt u terecht op www.leliesdemusical.nl
Wacht niet te lang, want Lelies is slechts vier maal te zien op 14, 15 en 16 december a.s. Deze voorstelling wilt u niet gemist hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.