Vooral doorgaan

Vooral doorgaan

Recensie geschreven door: Renske Breit

Vuile Huichelaar 4: We zullen doorgaan. Je leest het goed, deel 4. Na drie eerdere succesvolle shows staan Saskia van Zutphen en Paulette Willemse weer op de planken met hun meezingspektakel. Ze worden muzikaal ondersteund door Arend Bouwmeester en Christian Grotenberg. De première was in de Kleine Komedie en deze zaal is zeer geschikt voor Vuile Huichelaar. Door de kleinschaligheid wordt er een intieme en gezellige sfeer gecreëerd en daardoor kan het publiek lekker genieten van wat er komen gaat. Vuile Huichelaar ging op maandag 17 november 2014 in première.

 

Vanaf het begin is het meteen duidelijk, Saskia en Paulette brengen geen nuancering aan als het gaat om mannen. Nee, de dames zeggen zonder omwegen wat ze vinden van het andere geslacht. Dit zorgt voor hilarische momenten en deze momenten worden ondersteund door een mix van allerlei, voornamelijk Nederlandstalige, liedjes. Weet je de tekst niet? Wees gerust, want de tekst wordt aangegeven op een scherm zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen. De dames leggen ook kort even uit hoe ze tot de Vuile Huichelaar show zijn gekomen en waar de eerdere shows over gingen. Arend en Christian begeleiden de dames qua muziek, maar zelf zingen ze ook een paar nummers. Deze afwisseling is fijn, omdat er daardoor geen pauzes ontstaan tijdens de show. Als de mannen namelijk even het voortouw nemen, dan kleden de dames zich achter snel om. Als ze met z’n vieren op het podium staan, dan is stilzitten geen optie meer. De zaal beweegt dan naar voren en naar achteren, maar ook van links naar rechts.

 

Saskia en Paulette zetten ook een aantal typetjes neer. Zo heb je de twee Rotterdamse vrouwen die komen klagen over hun mannen, maar ook de twee wat kakkerige heren die juist gaan klagen over hun vrouwen. Vooral de vrouwelijke typetjes waren goed neergezet, omdat het merendeel van de zaal bepaalde situaties herkende. Bij de mannelijke typetjes was dit minder het geval en daardoor sloegen die minder aan bij het publiek. Af en toe worden er ook filmpjes en afbeeldingen getoond op het grote scherm en dit geeft een extra toevoeging aan de show. Deze beelden ondersteunen namelijk de show waardoor de verhaallijnen nog beter uitkwamen.

 

Het decor straalt showbusiness uit. Van de DJ Booth die paars bekleed is met sterren tot het gouden glittergordijn. Overal waar je kijkt zie je wel glitter en glamour op het podium. De dames passen daar perfect tussen en al helemaal met hun extravagante kleding. Saskia en Paulette dragen dezelfde kleding en dit zorgt voor rust op het podium. Door dezelfde kleding wordt het plaatje namelijk meer een geheel. Dit geldt ook voor de kleding van de mannen.

 

De dames laten in de show ook zien dat ze van alle markten thuis zijn. De zangkwaliteiten van de dames zijn echt van een hoog niveau. Beide hebben ook een solo en dan kunnen ze het publiek goed tonen wat ze zelf in hun mars hebben. Ook dansen de dames er op los op het podium. Wat je misschien niet verwacht, is dat ze ook kunnen goochelen. Speciaal voor deze goocheltrucs zijn ze in de leer gegaan bij Hans Klok. Zoals eerder aangegeven, deze dames kunnen alles.

 

Het eerste deel van de show was sterker dan het tweede deel. In het eerste deel waren er meer nummers die het publiek mee kon zingen en de vrouwelijke typetjes sloegen erg aan. Ook werd er in het eerste deel meer kritiek geleverd op de man dan in het tweede deel. In het tweede deel zaten de mannelijke typetjes en die sloegen minder aan bij al dat vrouwelijk publiek. Ook was dit deel aanzienlijk korter dan het eerste deel, waardoor je voor je gevoel nog niet genoeg had gelachen en het was al voorbij. Het einde kwam daardoor wat abrupt.

 

Als je een avondje lekker wil lachen met honderd andere vrouwen, dan is Vuile Huichelaar de show die je moet zien. Samen lekker meezingen, dansen en lachen. Wie wil dat nou niet? Kom naar Vuile Huichelaar, want Saskia en Paulette gaan door.

 

Meer informatie: http://www.vuilehuichelaar.nl/

hart heelhart heelhart heelhart half

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.