Voor mijn part Dolly: een avond heerlijk genieten van een vakvrouw in hart en nieren.

Voor mijn part Dolly: een avond heerlijk genieten van een vakvrouw in hart en nieren.

Recensie en foto’s: Mieke van der Raay

Afgelopen donderdagavond 11 mei was ik in de kleine zaal van de Rijswijkse schouwburg bij de voorstelling ‘Voor mijn part Dolly’ van Milène van der Smissen.

Ik ken Milène al best lang, maar was nog nooit bij een van haar voorstellingen geweest. Dus toen ik een privé-uitnodiging kreeg, greep ik mijn kans om haar eens aan het werk te zien.

De Brabantse Milène brengt een eerbetoon aan 75-jarige Dolly Parton. Milène is actrice, danseres, een hele goede zangeres en ook nog eens de allergrootste Dolly Parton fan! In haar voorstelling Voor mijn part Dolly kom je dan ook van alles te weten over haar idool en luister je naar verrassende arrangementen van de waanzinnig bekende songs als Jolene en 9 to 5. Maar ze brengt ook diverse onbekende nummers ten tonele. In originele vorm, maar ook vertaald in het Nederlands. De vertaling heeft zij geheel zelf geschreven. Milène wordt begeleid door gitarist S. Lois. 

Milène (30) verteld vol passie over Dolly Parton, afwisselend in het Engels en Nederlands. Maar vertelt ook veel over zichzelf en hoe zij in eerste instantie in aanraking is gekomen met muziek. Haar moeder luisterde graag naar Corrie Konings, die Milène al op hele jonge leeftijd luidkeels meezong. Ze zingt glashelder, straalt, en geniet ervan om het publiek te vermaken. Ook als het publiek niet echt enthousiast meedoet, net als bij de voorstelling in Rijswijk. Ze blijft stralen en genieten, totdat eindelijk haar enthousiasme het publiek treft. Ze blijft lachen, heeft zelfspot, maar verstaat zeker haar vak.

Milène doet veel meer buiten haar voorstellingen om. Ze zingt bij Stichting Diva Dichtbij voor mensen met dementie. Met haar ‘Kofferbakconcerten’ verzorgt ze muzikale verrassingen aan huis. In de zomer van 2021 was ze te zien in SBS6′ zangprogramma BEAT ME, waar ze maar liefst 4 keer haar tegenstander(s) versloeg.

Sinds 2021 tourt ze met haar muziektheatervoorstelling ‘Voor mijn part Dolly’, waarmee ze een ode brengt aan haar idool Dolly Parton. De voorstelling is vanaf 9 september 2023 weer te zien in diverse theaters in het land. Ga dit zeker zien, ook al ben je niet echt fan van Dolly Parton, je krijgt zeker waar voor je geld.

Voor meer informatie: https://www.milenevandersmissen.nl/voor-mijn-part-dolly


Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.