Volkstuin Complex vierde het begin van de lente met een geslaagde première.

Volkstuin Complex vierde het begin van de lente met een geslaagde première.

Recensie: Robin Swiers

Het is weer lente. Dat betekent dat het weer langzaam aan warmer wordt en we weer wat meer naar buiten gaan. En dat we lekker in de tuin aan het werk gaan. Maar niet iedereen heeft een eigen tuin. Deze mensen kunnen vaak terecht bij een volkstuin. En dit is nou precies de plek waar de nieuwe theaterproductie van Bos theaterproducties Volkstuin Complex zich afspeelt. Afgelopen zondag was het officieel de 1e lentedag van dit jaar: een mooie gelegenheid voor de première van de muzikale komedie Volkstuin Complex die plaats vond in DeLaMar theater in Amsterdam.

In Volkstuin Complex blijkt de volkstuin niet zozeer een groene idylle, maar een arena waar emoties worden omgewoeld, vriendschappen gesnoeid en liefdes in de knop gebroken. Nieuwkomer Miranda (gespeeld door Ricky Koole) wiens leven compleet overhoop ligt, hoopt hier in alle rust een nieuw boek te schrijven. Een thriller. Ze wordt direct opgemerkt door de andere tuinders, die continu ongevraagd op haar tuinpad staan. Zoals Barrie, gespeeld door Daniel Cornelissen, dit is zo’n type van de regeltjes en hij houdt alles goed in de gaten: of iedereen zich wel aan de opgestelde regels houdt. Als ook haar moeder,  gespeeld door Tina de Bruijn, opduikt met heel veel goedbedoeld advies en er ook nog mysterieuze mannen in witte pakken rondlopen, is de rust helemaal ver te zoeken. Miranda raakt steeds verder verstrikt in hilarische intriges en bizarre taferelen.

Maar ook zijn Joop, gespeeld door Rop Verheijen, een oude bejaarde hippie, een viezig mannetje en klusjesman Evert, ook gespeeld door Rop Verheijen, te vinden op deze Volkstuin. De voorstelling wordt muzikaal bijgestaan door de irritante klussende buurmannen Bob en Bob, gespeeld door Jan en Keez Groenteman.

Tina de Bruin zal de rol moeder afwisselend gaan spelen met Rian Gerritsen.

Het sterke spel te samen met de vlotte muzikale ondersteuning en het komisch talent van de spelers zijn voldoende voor een vermakelijk voorstelling. De slotscène, met summiere maar goed gevonden verwijzing naar de cancel cultuur, maakt het mooi af.

Het Volkstuincomplex speelt nog tot juli door heel Nederland, kijk op www.bostheaterproducties.nl voor de speellijst.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.