Vol trots presenteert De Brug Musicaltheater een 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘃𝗼𝗼𝗿𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴 van haar nieuwste productie: 𝑫𝒂𝒏𝒊 𝑮𝒊𝒓𝒍, op 9 april 2024 exclusief bij te wonen in Café DeLaMar.

Vol trots presenteert De Brug Musicaltheater een 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘃𝗼𝗼𝗿𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴 van haar nieuwste productie: 𝑫𝒂𝒏𝒊 𝑮𝒊𝒓𝒍, op 9 april 2024 exclusief bij te wonen in Café DeLaMar.

FOTO:©Boy Hazes

In een eigen vertaling lezen en zingen vier acteurs het script van deze Off-Broadway productie tijdens een leesvoorstelling in Café DeLaMar, live begeleid op piano. Wees getuige van hoe de woorden en de muziek voor het eerst van het papier komen. Een uniek en intiem kijkje in het proces van een musical.

Dani Girl

Als de negenjarige Dani in de behandeling van leukemie haar haar verliest, begint ze aan een magisch avontuur om het terug te krijgen. Aan haar ziekenhuisbed zoekt haar streng katholieke moeder steun in het geloof, want is dat niet haar enige houvast? Samen met haar kamergenootje Mees en haar beschermengel Raaf probeert Dani tijdens hun fantasievolle reis het antwoord te vinden op die ene vraag: waarom is kanker? Verteld vanuit het perspectief van een kind snijdt 𝘋𝘢𝘯𝘪 𝘎𝘪𝘳𝘭 universele thema’s aan als hoe om te gaan met ziekte en de dood, hoop wanneer alles wanhopig lijkt en de onwaarschijnlijke kracht van verbeelding.

De Brug Musicaltheater 

De Brug Musicaltheater is een collectief dat zich sinds 2014 bezighoudt met het ontwikkelen van oprecht maatschappelijk relevant muziektheater. De groep bestaat uit professionals die naast hun werk in het commerciële theatercircuit een nuttige bijdrage willen leveren aan het theaterlandschap en de maatschappij. De Brug produceerde eerder al de voorstellingen Voor je ’t weet en Ordinary Days.  
Vanuit onze kernwaarden vinden wij het belangrijk dat het verhaal van Dani Girl verteld wordt, want hoe zwaar de thematiek ook is, het gaat vooral over leven. Deze voorstelling kan zowel volwassenen als kinderen die met kanker in hun omgeving te maken krijgen helpen om het onderwerp behapbaar te maken en meer inzicht te krijgen in een ziekteproces. 

𝐃𝐚𝐭𝐮𝐦 & 𝐭𝐢𝐣𝐝: Dinsdag 9 april 2024 – 20:00 uur

𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞: Café DeLaMar, Marnixstraat 402, 1017 PL Amsterdam

Tickets voor deze unieke avond kun je bemachtigen via www.debrugmusicaltheater.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.