VOF de Kunst komt voor het eerst met ‘volwassen repertoire’ naar het theater

VOF de Kunst komt voor het eerst met ‘volwassen repertoire’ naar het theater

VOF de Kunst stond al vele jaren met succesvolle kindervoorstellingen in het theater, maar nu wordt het tijd voor de volwassenen. Want de kinderen van toen zijn de ouders van nu! In 2018 werd de 35e verjaardag van de hit ‘Suzanne’ groots gevierd met alle Suzannes met een gratis concert. In januari 2020 komt VOF de Kunst met een alomvattend programma naar het theater. In ‘Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ wordt een mooi overzicht gegeven van het veelzijdige repertoire van de band. 

In de nazomer van 1983 verovert VOF de Kunst vanuit het niets het hele land met dan ene aanstekelijke lied: ‘Suzanne’. Als ‘Suzanne’ ook buiten de Nederlandse grenzen een hit blijkt te zijn (met ‘Susanna’) reizen de muzikanten jarenlang door bijna alle Europese landen. Uiteindelijk gaan er wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren van ‘Susanna’ over de toonbank. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan. Opeens drinken we overal ‘Eén Kopje Koffie’. Het lied galmt door kroegen, zalen en stadions. De hits blijven zich aaneenrijgen: ‘Retour Sneek’, ‘Oude Liefde Roest Niet’, gevolgd door ‘Dikkertje Dap’ en andere legendarische liedjes van Annie M.G. Schmidt.

Met het theaterprogramma ‘Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ staat VOF de Kunst voor het eerst in het theater met hun repertoire voor volwassenen. Al zullen de kinderliedjes ook zeker niet geschuwd worden, want de kinderen van toen zijn de ouders van nu. Kortom, een feest der herkenning voor iedereen. Met oude hits, nieuwe muziek, meezingers en luisterliedjes. Nog altijd even energiek en aanstekelijk als toen!

Dat de muziek van VOF de Kunst tijdloos is, dat heeft de uitvoering van ‘Suzanne’ door Lange Frans en Baas B wel bewezen. Het nummer is op 22 november onder de naam ‘Stapelgek’ uitgebracht. Ook Nol Havens is op deze vernieuwde plaat te horen.

‘Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ is vanaf 10 januari in meer dan 40 theaters door heel Nederland te zien. Op zondag 19 januari is de première in Theater aan de Parade in Den Bosch. Kaarten voor de theatertour zijn te koop via www.ntk.nl of via de website van het theater.

Foto: Nol Havens

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.