Voeten van de vloer met Footloose

Voeten van de vloer met Footloose

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli, konden weer genieten van de talenten van IRIS Performing Arts. Zoals ieder jaar, vorig jaar Legaly Bond, wisten ze een voorstelling neer te zetten, waar menige andere amateurs niet aan kunnen tippen.

Footloose is het verhaal van Ren McCormack die nadat zijn vader er vandoor is gegaan, samen met zijn moeder noodgedwongen moet verhuizen, van de wereldstad Chicago, naar het kleine dorp Bomont. Ren kan maar niet wennen aan de regels, die de dominee van het dorp bepaald heeft. Deze regels heeft de dominee gemaakt nadat zijn enige zoon is omgekomen bij een auto ongeluk, na een avondje stappen. Zo mag je totaal geen plezier hebben in het dorp, dit tot ongenoegen van de jeugd aldaar. Ren ontmoet al snel de mooie, vrijgevochten dochter van de dominee, Ariel. Ariel die eigenlijk haar vader niet wil afvallen, wil eigenlijk maar één ding: vrij zijn en plezier te maken, niet te blijven rouwen om de dood van haar broer. Algauw weten zij en Ren de rest van de school te overtuigen, dat er schoolfeest moet komen, maar hoe ga je de dominee overtuigen? Zal het hem lukken om de wet te veranderen, zodat er vrij gedanst mag worden?

Ariel gespeeld door Mariska de Heer, imponeert vanaf de eerste seconde, ze weet haar rol heel overtuigend en zonder enige terughoudendheid neer te zetten. Haar zang is heel aangenaam om naar te luisteren en haar acteerwerk is subliem.
Estra van Nieuwkoop wist je kippenvel te bezorgen met haar fantastisch goed gezongen nummer, let’s hear it for the boy.

De rest van de cast is niet een opvulling, maar maken de voorstelling compleet.
Helaas valt het wel op dat er te weinig mannen zijn, in deze voorstelling.
De rol van Ren wordt gespeeld door Niels van Oudenallen, deze blies ons nog weg bij Legaly blond, maar had toch moeite deze rol echt overtuigend neer te zetten, zijn zang was niet altijd zuiver, maar vooral zijn dansen viel erg tegen, wat toch echt voor deze rol een pre is.
De techniek had zeker ook niet één van zijn beste dagen. Het geluid was echt op sommige momenten rampzalig, wat erg afbreuk deed aan de verder ontzettend goede voorstelling.

Footloose is en blijft een leuke musical met fantastische nummers, van gevoelig tot heerlijke dansnummers. De talenten van IRIS Performing Arts wisten heel goed hoe ze je moesten raken, met hun sublieme spel en zang.
Ik heb dit al eerder bij deze groep gezegd, maar volgens mij gaan we van sommige talenten toch meer horen, of gaan we zeker zien in professionele voorstellingen.

Met: Niels van Oudenallen, Mariska de Heer, Ray van der Meer, Samatha Braat, Annemarie Borst, Estra van Nieuwkoop, Emily White, Valrie van Reeuwijk,Bengt Rooijens, Johan Twigt, Josina ter Maat, Serina Kleijn, Ymre Gerding, Yv Portier, Dominique van der Meer, Manon Geers, Boy Janmaat, Jarmo van Zantwijk, Anne-Marie Schwarze, Debbie ten Hulsen, Anouschka Marinus, Anouk van Vliet, Janine van Nielsen, Celine van Tol, Imara van Zantwijk, Kirsty Correje, Dominique Onderstal, Nerissa Mersmans, Shanice van Buitenen, Simone Ottéle en Stephanie van der Heiden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.