Voetbalster Dominique Bloodworth beleeft première in Soof de musical in Heerlen

Barbara de Loor nieuwe sporter in Team Soof: ook voor het eerst in Heerlen te zien

Voetbalster Dominique Bloodworth, opgegroeid in het Limburgse Horst, zal donderdag 27 december in het Parkstad Limburg Theater Heerlen haar première beleven in Soof de musical. Ze speelt de rol van de sportster waarop de man van Soof (Kasper gespeeld door Noël van Santen) verliefd wordt. Voormalig wielrenster Leontien van Moorsel en schaatster Annette Gerritsen namen eerder deze rol op zich. Nieuw in het (sport-) Team Soof is voormalig schaatster Barbara de Loor, zij zal op 6 januari haar eerste voorstelling spelen. Tevens de laatste voorstelling van Soof in Limburg.
Dominique Bloodworth: “Toen mij gevraagd werd of ik mee wilde spelen in een musical moest ik eerst heel hard lachen. De laatste keer dat ik op toneel stond was in groep 8! Ik was toen zo verlegen, ben benieuwd hoe dat nu gaat…Maar ik vind het wel zo leuk dat ik direct ‘ja’ zei. Het paste gelukkig in alle voetbalschema’s en ik vind het te gek dat ik, opgegroeid in Horst, in Heerlen ga spelen. “
Barbara de Loor: “Spelen in een musical heeft natuurlijk niets te maken met schaatsen. Toch is het topsport! Elke voorstelling moeten de acteurs weer het beste uit zichzelf halen. Dat vind ik te gek en daarom het ik er ongelooflijk veel zin in.”
De sporters spelen zichzelf in de voorstelling. De rol wordt per sporter op maat gemaakt; want de één is volleybalster, de ander voetbalster, zoals Dominique of schaatster, zoals Barbara de Loor. Ze hebben ook allemaal hun eigen kleding en ook teksten zullen per rol verschillen. De producenten en de creatives zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan het pure, ongekunstelde karakter wat zo kenmerkend is voor de voorstelling.  
Soof de musical – De succesvolle regisseur Jos Thie (o.a. De Stormruiter, Jochem Myjer en Armin van Buuren) is verantwoordelijk voor de regie van Soof de musical. Roos Schlikker en Erris van Ginkel schreven het script dat is gebaseerd op het script van de eerste film. Hoofdrollen zijn voor Maike Boerdam (Soof), Noël van Santen (Kasper), Juul Vrijdag (Hansje: Soofs moeder), Winston Post (als Winston Post) en Julia Nauta, die de oudste dochter van het gezin speelt. De sportster (in Heerlen Dominique of Barbara) speelt de rol van de minnares van Kasper. De geheel nieuwe muziek is van Ed Struijlaart en Peter Slager (gitarist en hitschrijver Bløf). Bijzonder aan de voorstelling is o.a. het decor: een grote keuken waarin een deel van het publiek plaatsneemt en waar tijdens de voorstelling gekookt wordt. Iedereen op het toneel en in het publiek krijgt tijdens de voorstelling een aantal hapjes. De voorstelling is in heel Nederland te zien. Barbara de Loor zal ook in Amsterdam nog enkele voorstellingen spelen.
Over Dominique Bloodworth:Dominique Bloodworth is 23 jaar en voetbalster van Arsenal en Oranje. Vorig jaar won Oranje het EK in eigen land. In 2014 werd Dominique met Oranje Onder 19 al eens eerder Europees Kampioen en daarmee schreven ze geschiedenis. Ook met Arsenal won zij prijzen: één keer FA Cup en twee keer Continental Cup.
Over Barbara de Loor:Barbara de Loor maakte haar eerste schaatstocht op natuurijs toen ze 6 jaar oud was. Als professional schaatste Barbara vooral Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen Allround. Op de Olympische Spelen van Nagano (1998) miste ze net de bronzen medaille op de 5000m. Na veel 4de plekken werd ze in 2005 Wereldkampioen op de 1000m. Na de Olympische Spelen van Turijn (2006) sloot ze haar sportieve carrière af. Ze is nog steeds actief in de schaatssport en zet zich in voor diverse goede doelen.
Info Soof de musical: Te zien in Heerlen: Parkstad Limburg Theater: 27 december 2018 tot en met 6 januari 2019Tour tot en met april 2019www.soofdemusical.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.