Vocality: boordevol talent

Vocality: boordevol talent

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen september werd ik uitgenodigd door Brittany Sanders om foto’s te komen maken en een recensie te schrijven bij Vocality. Ik was best nieuwsgierig geworden, naar het hoe en wat van Vocality.

Over Vocality:

Twee jaar geleden besloot een groep Zaanse vrienden het erop te wagen. Samen richtten ze ‘Vocality Productions’ op. Inmiddels vormen ze een collectief van jonge musicalperformers van hoog niveau. De 16 getalenteerde musicalperformers maken in telkens verschillende samenstellingen geheel eigen bedachte musicalconcerten die geheel zelf gechoreografeerd, gearrangeerd en geproduceerd zijn. De groep is volledig zelfvoorzienend en vindt daarin hun kracht op verschillende gebieden. Van het maakproces tot het podium, alles wat te zien is, is geheel bedacht door de groep als collectief. De naam Vocality komt voort uit Vocal Family, een goede omschrijving van de band die de groep met elkaar heeft, iets wat er zeker afspat op het podium!

Twee jaar geleden wilden deze talentvolle musicalperformers al heel graag het publiek laten horen wat ze in huis hebben, maar helaas, door het bekende virus moesten ze het uitstellen. Maar afgelopen zaterdag 7 november stonden ze te stralen in het Zaantheater in Zaandam. Ze zongen of in groep, of solo, en ieder kreeg zijn of haar moment om te shinen. Ze zongen nummers uit diverse bekende, maar ook minder bekende musicals. Zo konden we genieten van onder andere Way Down Hadestown – Hadestown, Role of a Lifetime – Bare, It Only Takes a Taste – Waitress, Dancing Queen – Mamma Mia, It’s Not About Me – The Prom, en veel meer.

De één zong beter dan de ander, er was wel verschil in ervaring te horen. Er waren af en toe kleine missers, maar dat maakten ze meer dan goed met het enthousiasme dat ze toonden.

Ze hadden duidelijk een goede klik met elkaar, ze straalden en genoten van hun optreden.

De muziek stond net iets te hard, helaas kon je daardoor niet iedereen goed verstaan. Er was veel werk in het lichtplan gestopt, dit heb ik zelden of nog nooit in een voorstelling zo goed naar voren zien komen.

Ik weet zeker dat ik van enkele van hen nog meer ga horen of zien, in welk vorm dan ook. Het optreden was zo voorbij, het had voor mijn gevoel wel langer mogen duren.

Choreografie: Brittany Sanders

Muzikale arrangementen: Kirsten Majoor

Presentatie: Ronen Brilleslijper & Brittany Sanders

Ronen Brillelsijper, Denyell de Waal, Evelien Vermeulen, Brittany Sanders, Kirsten Majoor, Arne Borst, Lars van Ditshuizen, Jeremy Smit, Indy Boer, Valerie Lai, Zoe Markus

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.