Vluchtelingenkinderen in beeld bij muziektheater Toen mijn vader een struik werd

DREAM DIARIES
dromen van vluchtelingenkinderen in beeld bij
muziektheater Toen mijn vader een struik werd

Op zondag 29 april start de foto-expositie Dream Diaries in de tuin bij het Transformatorhuis in Utrecht (naast de Werkspoorkathedraal). Een indrukwekkende serie foto’s en verhalen over de dromen van vluchtelingenkinderen. Deze expositie hoort bij de voorstelling Toen mijn vader een struik werd en is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Het Filiaal theatermakers en UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie.

Overal ter wereld hebben kinderen dromen. Hoe groot of klein ze ook zijn, je kunt je dromen altijd met je meenemen. Kinderen die moeten vluchten laten alles achter. Behalve hun hoop en dromen voor de toekomst. Dat is soms de enige bagage die ze bij zich hebben op hun tocht naar veiligheid.

UNHCR werkte samen met twee social media creators, Debra Barraud (Humans of Amsterdam) en de Utrechtse Annegien Schilling (@fetching_tigerss) aan een uniek project: Dream Diaries. Annegien en Debra legden in vier maanden tijd meer dan 7.000 kilometer af om tientallen vluchtelingenkinderen uit onder meer Afghanistan, Somalië en Syrië te interviewen. Met als resultaat een serie prachtige en aangrijpende portretten.

Het Filiaal theatermakers heeft een aantal van die portretten uitgekozen om te exposeren. Stuk voor stuk zijn het kinderen vol veerkracht. Net als Toda, de hoofdpersoon uit de voorstelling Toen mijn vader een struik werd. Muziektheater naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen over de absurditeit van oorlog. Tot en met eind juni te zien in het Transformatorhuis Utrecht.

De expositie is vrij te bezoeken en na afloop van elke voorstelling. Kaarten voor de voorstelling kunnen gereserveerd worden via Stadsschouwburg Utrecht. Meer informatie over het project Dream Diaries is te vinden op www.unhcr.org/nl.

foto’s: © UNHCR/Humans of Amsterdam
© Fetching_Tigerss/UNHCR/ Image Source Trading Ltd/Shutterstock.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.