Vlaamse gastregisseur Gregory Caers maakt onverwachts actuele voorstelling in Hofpleintheater

Vlaamse gastregisseur Gregory Caers maakt onverwachts actuele voorstelling in Hofpleintheater

De loop der dingen’ exclusief in het Hofpleintheater

De bekende Vlaamse acteur en regisseur Gregory Caers, bekend van televisieseries als ‘Flikken’, ‘De Kotmadam’ en ‘W817’, werkt momenteel samen met leerlingen van de Jeugdtheaterschool aan zijn debuut als gastregisseur bij Hofplein Rotterdam. Slechts vier maal is de voorstelling ‘De loop der dingen’ te zien in het Hofpleintheater. De afgelopen maanden heeft de voorstelling door de vluchtelingenproblematiek onverwachts een andere lading gekregen.

De loop der dingen

De loop der dingen’ is een duizelingwekkend voortstuwend spektakel van fysieke acties en reacties. Het tumult van een eindeloze stroom hopeloos zoekende mensen zet een vergeten en eenzaam kind in beweging dat steentjes laat vallen om niet te verdwalen in het bos. Deze vallende steentjes vormen de start van vallende jongenslichamen die met het geluid van hun val de ‘beats-per-minuut’ bepalen van wat volgt: een brullende techno-rave van naar adem happende lichamen. Een gezelschap van eenendertig jongeren dompelt je onder in een onuitwisbare theaterbelevenis.

Over de maker

Gregory Caers werd in Vlaanderen vooral bekend van diverse televisieseries, maar was ook veelvuldig te zien in het theater. Niet alleen als acteur, maar ook als regisseur en auteur. Toen Hofplein Rotterdam startte met de programmering voor dit theaterseizoen werd Gregory benaderd. ‘Wat ik maak is waarschijnlijk afwijkend van wat mensen kennen van Hofplein voorstellingen. Ik werk heel fysiek.’, verteld hij over de samenwerking. Tijdens het maken van ‘De loop der dingen’ kreeg de voorstelling opeens een compleet andere lading: ‘De werkelijkheid heeft ons eigenlijk ingehaald. De problemen met vluchtelingen raakten me dusdanig hard, tot in mijn vezels zelfs, dat ik er wel iets mee moest. Het heeft er toe geleid dat deze voorstelling iets verder af gaat dan van het alleen technisch doorgeven van beweging. Het is een ander soort beweging geworden.’

De loop der dingen’ is op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari en vrijdag 5 en zaterdag 6 februari te zien in het Hofpleintheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hofpleintheater.nl

Share

One thought on “Vlaamse gastregisseur Gregory Caers maakt onverwachts actuele voorstelling in Hofpleintheater

  1. Wij hebben gisteren in Heusden een theaterstuk gezien van Gregory Caers”:PLASTIEKEZAK” En het was adembenemend en aangrijpend mooi! Onze welgemeende felicitaties aan de schrijver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.