Vlaamse circuschoreograaf Alexander Vantournhout te zien tijdens Cirque Mania #9

Vlaamse circuschoreograaf Alexander Vantournhout te zien tijdens Cirque Mania #9

Een voltreffer‘ schreef De Standaard over Red Haired Men van circuschoreograaf Alexander Vantournhout. ‘Subliem nutteloos, origineel, op een droge manier komisch en heerlijk om naar te kijken’ schreef de Theaterkrant. Hoog tijd om deze getalenteerde en originele Vlaamse maker voor te stellen aan het publiek in Den Haag. In de 9e editie van Cirque Mania – dat plaatsvindt van 26 t/m 29 maart – staat hij te midden van een prachtig programma in Korzo. De artiesten komen dit weekend vanuit allerlei disciplines samen. De vraag of het dans, fysiek theater, magie of toch circus is, mag je zelf bepalen.

Red Haired Men – Alexander Vantournhout

Uitgangspunt van Red Haired Men zijn de korte, bevreemdende, grappige teksten van de Russische schrijver Daniil Charms, die leefde tijdens de barre tijden van de Stalin-terreur. De typisch ‘charmsiaanse’ kenmerken zoals nonsens, een ongemakkelijke lichamelijkheid en de fysicaliteit van het woord worden door Vantournhout vertaalt naar het theater. Op de grens tussen dans, acrobatie, circus en theater creëert Red Haired Men een universum waarin mensen verdwijnen en verschijnen, en verwondering en humor nooit zonder risico zijn. ‘Heerlijk om naar te kijken’ aldus de Theaterkrant.

Cirque Mania #9

Here to move you is het thema van de 9e editie van Cirque Mania. De artiesten komen vanuit verschillende disciplines samen in Korzo om een bijzondere avond te brengen. Zo versmelten de circus- en klassieke muziekopleiding van Codarts in de gezamenlijke presentatie Elle, gaat Louis Vanhaverbeke aan de slag als diskjockey in MULTIVERSE en onderzoekt David Eisele de relatie tussen tijd en repetitieve objecten in Cycle. Red Haired Men van het Vlaamse circustalent Alexander Vantournhout is een smeltkroes van disciplines waarin humor en verwondering belangrijker zijn, dan het hokje waar het in past. De allerkleinsten kunnen nog genieten van WIRWAR van Laura van Hal, een adembenemende circustheatervoorstelling voor de hele familie. Een grenzeloze theatrale reis vol spectaculaire acrobatiek.

www.korzo.nl/cirquemania

FOTO:© Bart Grietens

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.