Vivendi brengt nieuwe voorstelling voor ouderen!

Vivendi brengt nieuwe voorstelling voor ouderen!

Een voorstelling om herinneringen bij op te halen en heerlijk mee te neuriën.

“Ze praat nog maar zelden, maar zong nu alles mee. Kippenvel”. Het is slechts één van de vele overweldigende reacties op Een Vensterbank vol Vergeet Mij Nietjes, de eerste voorstelling van Stichting Vivendi. Inmiddels komt in Maart 2017 hun vierde voorstelling uit speciaal voor ouderen: Zoals het klokje thuis Tikt.

“Door samen liedjes van weleer te zingen ontstaat er niet alleen saamhorigheid, maar bijna een magische sfeer. Zachtjes mee neuriën, ogen die oplichten of handen die dirigeren. Emoties hangen in de lucht.” zegt Astrid Nijssen, directeur van Stichting Vivendi en VIVA400 Aanstormend Talent 2014. “Theater van hoogstaande kwaliteit op maat gemaakt voor ouderen”, dat is waar we voor staan met Stichting Vivendi”

Zoals het Klokje thuis Tikt
Door de terugkomst van Sophie in het kleine dorp Poepjanknor ontslaat er veel geroezemoes. Na het verlies van haar man in de oorlog is ze klaar voor een frisse start. Op haar werk in het ziekenhuis leert ze Greetje kennen, die smoorverliefd is op Klaas. Echter ziet de moeder van Greetje, het liever anders; want twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen.
De voorstelling wordt gespeeld door Thomas Kuipers, Astrid Nijssen en Julia Berendse met als understudy Vérie Thijssen. Met Joep van Leeuwen op de toetsen komen herinneringen tot leven met deuntjes uit de jaren ’50 en ’60 zoals We’ll Meet Again, Droomland en Spiegelbeeld.

Op 6 maart gaat deze voorstelling feestelijk in première in het Figi Theater te Zeist.
kaartjes zijn beschikbaar via: www.figi.nl

“Bewoners genoten zichtbaar”
Paul Cousijn, secretaris van Stichting Vrienden van De Waalboog, heeft de voorstellingen Midden in de Winternacht en Een Vensterbank vol Vergeet Mij Nietjes ervaren. “Ons doel is om het leven aangenamer te maken voor bewoners van De Waalboog”, geeft Cousijn aan. “De voorstelling van Stichting Vivendi is een uitstekend voorbeeld. Ook omdat het teruggrijpt naar vroeger”, zegt Cousijn. “Mensen geven blijk van herkenning: een hand die beweegt, neuriën op de muziek. Heel bijzonder, zeker bij dementerende mensen. De bewoners genoten zichtbaar en toonden emoties. Dat gaat soms door merg en been”, laat Cousijn weten. De Waalboog in Nijmegen is een organisatie voor zorg, welzijn en wonen voor ouderen.

Naast Zoals het klokje thuis tikt speelt Stichting Vivendi ook hun andere twee voorstellingen Ranja met een Rietje en Midden in de Winternacht, speciaal voor de kerstdagen. Alle voorstellingen zijn per direct te boeken. Neem voor meer informatie contact op met Stichting Vivendi via info@stichtingvivendi.nl of neem een kijkje op www.stichtingvivendi.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.