Vive la France pers presentatie

Vive la France pers presentatie

Tekst: Jessica Uijttewaal

Vandaag, 28 januari 2015, vond in het Polanentheater te Amsterdam de perspresentatie plaats van de voorstelling Vive la France van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment. In het pittoreske theater werd de aanwezige pers getrakteerd op een ruim voorproefje van de voorstelling die volgende week al zijn eerste try-out zal beleven.
Het idee van de productie ontstond al zo’n twee jaar geleden, toen Hans Cornelissen en Suzanne van Dommelen tijdens een feest, wellicht beïnvloed door de gedraaide filmpjes met Franse muziek en de Franse wijn, tegen elkaar zeiden: “We moeten eens een Frans liedjesprogramma maken!” Toen nog niet wetende dat in de tussentijd het Franse chanson een comeback zou gaan maken. Insteek van de productie is om een voorstelling te maken voor een breed publiek met een divers programma. Het publiek wordt als het ware ‘en route’ meegenomen door het land van de chansons, door verschillende decennia van 1940 tot heden. Denkt u hierbij onder andere aan nummers van Charles Aznavour, Michel Fugain, maar ook van Stromae en Patrick Bruel.
Hiermee wordt het programma het traditioneel bij Dommelgraaf & Cornelissen geworden concertprogramma naast de reguliere musical- en toneelproducties. De dames en heren die het programma gaan brengen stellen we aan u voor. Te beginnen met Annelien Spithoven. Annelien loopt haar stage bij de productie, momenteel studeert zij aan de Song & Dance Academie in Zwolle. Verder Job Bovelander. Job is al lange tijd te zien in producties bij Dommelgraaf & Cornelissen, jaren geleden al in Pietje Bell begonnen bij het bedrijf. Later speelde hij in producties als Volendam de musical, De Jantjes en dit seizoen in de theaterproductie Anne. Waar hij in 2007 in het programma Una voca particolare met het Franse nummer J’ai peur al indruk maakte, is zijn kennis van de Franse taal en de chansons alleen maar meer gegroeid.
Daarnaast zien we Renée van Wegberg. Renée heeft al een behoorlijke staat van dienst met hoofdrollen in musicals als Wicked, Joseph, Urinetown en Tick Tick Boom! Dit theaterseizoen zal zij ook te zien zijn in de komedie Kinderen geen bezwaar. Eerder deed zij al auditie voor een Franstalige rol in deze productie en toen Vive la France kwam, was het voor de producent ‘Un et un est deux’. Ze heeft een geweldige stem en spreekt geweldig Frans, zij moest het worden!
Tenslotte Philip Elan. Philip is de enige Fransman in de productie. Al tientallen jaren geleden vestigde hij zich in Nederland en heeft hier al vele successen geboekt, nu dan te zien in een grotere productie dan voorgaande jaren.
Het geheel wordt begeleid door een combo bestaande uit Nico van der Linden, Leon Mennen en Franc Pappot. Tezamen staan zij garant voor een avond Franse muziekgeschiedenis die u niet mag missen. Dit lieten zij al zien in het voorproefje dat zij aan de aanwezige pers gaven. De cast straalde duidelijk uit dat ze het naar hun zin hebben samen en met de Franse liedjes. De interactie tussen de acteurs komt nu al goed over. De heren brachten bijvoorbeeld een mix van Formidable in de versie van Stromae en in de versie van Aznavour, gecombineerd met Papaoutai, tevens van Stromae. Renée van Wegberg maakte direct indruk met haar versie van Je suis malade.
Vanaf volgende week starten de try-outs van Vive la France en de productie beleeft haar première op 14 februari 2015 in Amstelveen. Laat u meevoeren door de Franse muziekgeschiedenis door de cast en het combo van Vive la France.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.