VIVE LA FRANCE 2: Een heerlijke muzikale Franse avond met de mooiste chansons

VIVE LA FRANCE 2: Een heerlijke muzikale Franse avond met de mooiste chansons

Recensie: Robin Swiers 

In Vive la France 2, nemen drie topzangers u mee op reis langs de mooiste muziek van la douce France. Met het live combo brengen ze terras en Tour dichtbij. Net als bij de eerste succesversie van Vive la France, maar nu met nóg meer vertrouwde hits. Want ze zijn nog lang niet uitgezongen! Logisch, met een taal die van zichzelf al als muziek in de oren klinkt. Met o.a repertoire van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Stromae, Michel Fugain, Jacques Brel, Dalida, Gérard Lenorman, Julien Clerc, Edith Piaf,

In Vive la France 2 komen twee bekenden terug uit de 1e versie van Vive la France: Philippe Elan en Renée van Wegberg. Als nieuwkomer mag Rolf koster deze cast compleet maken. Renée en Rolf doen zeker niet onder aan Philippe, de echte Fransman van deze drie en een bekende vertolker van het Franse chanson.
Renée van Wegberg heeft misschien wel het mooiste stukje van de show; zij zingt in een intieme setting het nummer Papaoutai van Stromae. Het mooie hieraan is dat Renée haar eigen achtergrond live zingt, door een stukje op te nemen en vervolgens gelijk weer af te spelen, er met een 2e stem over heen te zingen en zelfs met in 3e stem daar weer over heen. Dit ondersteund door een gitaar en een drumbox geeft een mooie blok van de show.
 
Vive la France 2 is een heerlijke muzikale Franse avond vol mooie franse chansons, gebracht door drie ijzersterke vocalisten.

 

Foto: Robin Swiers 

 
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.