Vijf nieuwe jonge makers bij impresariaat van Bos Theaterproducties

Vijf nieuwe jonge makers bij impresariaat van Bos Theaterproducties

Andries Tunru, Lonneke Dort, Maarten van den Berg, Pepijn Schoneveld en Zoutmus sluiten zich aan

Een vijftal jonge makers slaat een nieuwe weg in door zich vanaf seizoen 2018/2019 aan te sluiten bij producent en impresariaat Bos Theaterproducties. Hiermee neemt het impresariaat de boekingen, marketing en publiciteit van de volgende theatermakers op zich: Andries Tunru, Lonneke Dort, Maarten van den Berg, Pepijn Schoneveld en Zoutmus.

Andries Tunru – Vlees, vis, wal en schip

Na het binnenhalen van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten is het nu tijd voor zijn avondvullende debuut. Vlees, vis, wal én schip: Andries Tunru wil alles tegelijk. Rust én ruimte. Hollen én stilstaan. Vrouwen én vastigheid. Sneller, beter, verder, meer. Maar waar vind je rust als de lat steeds verschuift? Hoe word je tevreden als je alles wil? Zowel Andries als zijn improvisatieduo Beperkt Houdbaar vallen vanaf komend theaterseizoen onder het impresariaat van Bos Theaterproducties.

Maarten van den Berg Alleen pinguïns zijn zwart-wit

Maarten van den Berg studeerde kleinkunst in Antwerpen en cabaret aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Hij schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wal bij Panache en met Arjen Lubach bij Zondag met Lubach. Alleen pinguïns zijn zwart-wit is Maarten van den Bergs eerste cabaretprogramma. Maarten maakt kritisch cabaret ten koste van de maatschappij en zichzelf. Hij valt op door een hoge grapdichtheid, met slimme, scherpe en harde grappen. ‘Maarten heeft niet alleen een verhaal, hij ís een verhaal en dat alleen al is meer dan de moeite waard.’ – Louise Korthals- winnares Neerlands Hoop 2013, winnares Amsterdams Kleinkunst Festival 2011-

Lonneke Dort – Want laten we wel wezen

Lonneke Dort heeft de AKF Sonneveldprijs gewonnen. De jury is in het juryrapport zeer lovend over de theatermaakster. “Lonneke Dort staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet het steeds spannend te houden.”

Pepijn Schoneveld – Stante Pede

Pepijn Schoneveld studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2012 was Pepijn finalist tijdens het Leids Cabaret Festival met zijn cabaretvoorstelling Reuf. Daarna speelde hij in tv series, films, toneelvoorstellingen en maakte hij zijn eigen cabaretshows, een internetserie Hehobros en zijn podcast PepTalk. Nu speelt Pepijn zijn derde solo voorstelling STANTE PEDE , gecreëerd in samenwerking met Raoul Heertje en Michiel de Regt. Pepijn over de overstap naar Bos Theaterproducties: “Na jarenlang fijn te hebben samengewerkt met Senf Theaterpartners is het tijd voor een nieuwe stap.”

Zoutmus – Kuikens van Beton

Theatergroep Zoutmus begon in 2010 op Over het IJ Festival in een container. In 2012 kwamen ze bij Orkater en maakte daar de twee eigen voorstellingen De Ongelukkige Dag en Half Krab/Half Winegum. Die speelden ze, met succes, in theaters, op Lowlands en De Parade. Nu komt Zoutmus met Kuikens van beton naar de theaterzalen. Kuikens van beton is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen.

Speelperiodes

Andries Tunru september 2018 t/m mei 2019 Première n.v.t.

Maarten van den Berg augustus 2018 t/m juni 2019 n.v.t.

Lonneke Dort augustus 2018 t/m juni 2019 n.v.t.

Pepijn Schoneveld oktober 2018 t/m maart 2019 n.v.t.

Zoutmus augustus t/m december 2018 25 oktober

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.