Vier de duizendjarige geschiedenis van Zoetermeer mee!

Vier de duizendjarige geschiedenis van Zoetermeer mee!

ZATERDAG 25 EN ZONDAG 26 SEPTEMBER A.S GAAT ZOETERMEER TERUG IN DE TIJD

Na de verkleinde versie van 2020 is Festival Historisch Zoetermeer weer terug in het centrum van Zoetermeer. Op zaterdag 25 en zondag 26 september a.s. gaat Zoetermeer terug in het duizendjarige verleden.

Op het Marktplein wordt in de HABO GWW Arena het riddertoernooi van The Knights of Camelot gehouden, waarbij de ridders te paard tegen elkaar strijden. Ook is hier de vogelshow De Raaf van Rockevheen te zien. Op het marktplein bevinden zich ook de oude ambachten en tonen het Historisch Genootschap Oud Soetermeer en het Stadsarchief hoe er al eeuwen in Zoetermeer gewerkt wordt.

Op het Dobbe Eiland treden dit jaar acht verschillende bands op, waaronder de bekende folkband Kelten Zonder Grenzen, de piratenband Plunder en de paganfolkband Seed. Ook de Schotse en Ierse klanken ontbreken niet met o.a. Sassenachs, Cathinca, Parsley, Old Man Fergus en The Flask. Voor liefhebbers van meer klassieke muziek is er een concert van Ronald de Jong in de Oude Kerk.

Nieuwe onderdelen dit jaar zijn de historische koetstochten door de Dorpsstraat door Stalhouderij Hanemaaijer en de speurtocht Schatzoekers. Alle kinderen van Zoetermeer van 6 tot 12 jaar kunnen op jacht naar het geheim van de alchemist. Deze spannende speurtocht brengt ze op bijzondere plekken en bij bijzondere figuren uit het verleden. Zo maken ze kennis met de Witte Dame en ontmoeten ze piraten in de Dorpsstraat. 

 In verband met de landelijke richtlijnen is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht voor toegang tot het festival. Kijk voor het volledige programma op www.historischzoetermeer.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.