Vier 100 jaar De Jantjes in Carré

Vier 100 jaar De Jantjes in Carré

Jubileumconcert met o.a. Karin Bloemen, Richard Groenendijk,
Carry Tefsen en Paul Groot 

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Nederlands populairste musical De Jantjes voor het eerst werd opgevoerd. Speciaal voor dit ivoren jubileum slaan De Graaf en Cornelissen Entertainment en Koninklijk Theater Carré de handen ineen met een bijzonder jubileumconcert. Begeleid door een live-orkest worden de evergreens vertolkt door onder anderen Karin Bloemen, Richard Groenendijk, Carry Tefsen, Paul Groot, Mariska van Kolck, Esmee Dekker, Stefan de Kogel, Samir Hassan, Mickey Vermeer en Jordy van Loon. Vier 100 jaar De Jantjes in Carré is van 1 tot en met 5 juli 2020 exclusief te zien in Amsterdam.


In de piste van Koninklijk Theater Carré wordt 100 jaar De Jantjes gevierd in de vorm van een jubileumconcert. Hierin komen alle welbekende nummers als O, mooie Westertoren, Nou tabe dan, Wordt nooit verliefd, Als de tros wordtlosgemeten, In de Jordaan en Omdat ik zoveel van je hou langs. Na de oerversie in 1920 volgden er ontelbare versies met legendarische artiesten als Ramses Shaffy, Albert Mol, Louis Davids, Fien de la Mar, Beppie Nooy, Johan Kaart, Louis Davids, Willeke Alberti en Carry Tefsen. Bijna al deze versies waren te zien in Koninklijk Theater Carré.

Hans Cornelissen en Paul van Ewijk zijn verantwoordelijk voor de samenstelling van het jubileumconcert. Laatstgenoemde, Paul van Ewijk, neemt tevens de regie op zich.

Vier 100 jaar De Jantjes in Carré is een coproductie van De Graaf & Cornelissen Entertainment en Koninklijk Theater Carré en is van 1 tot en met 5 juli 2020 exclusief te zien dit theater. Kaarten zijn vanaf vrijdag 24 januari 09:00 te koop via carre.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.