Verliefd op Ibiza; Durf jezelf te zijn

Verliefd op Ibiza; Durf jezelf te zijn

Recensie: Mieke van der Raay
Foto’s: Stephan Markus

In DeLaMar Theater was het afgelopen 3 februari al een beetje zomer met de première van Verliefd op Ibiza.

Rick Engelkes Producties (REP) richt zich de laatste jaren op een breed publiek met komische voorstellingen zoals ‘Expeditie Eiland’, ‘Vamos!’ en dit seizoen ‘Verliefd op Ibiza’.

In Verliefd op Ibiza is iedereen uit de familie van vergeten popicoon Lex (Chris Tates) hopeloos verliefd. Zijn ene zoon Julian (Joris de Hoop) wordt hopeloos verliefd op een beroemde profvoetballer (Guido Spek), alleen is deze nog niet uit de kast. Kevin de profvoetballer is voor de schijn getrouwd met Elza (Laura Ponticorvo), een bekende vlogger. Lex’ andere zoon Moussa (Samir Hassan), is verliefd op Irma (Mylène d’Anjou), de ex van Lex. Alleen Lex is ook nog hopeloos verliefd op Irma. Dan is er nog Karla (Johnny Kraaijkamp), de moeder van Lex, deze was eigenlijk eerst zijn vader Maarten.

Genoeg materiaal voor dolkomische situaties, alleen komt dit niet echt uit de verf in de eerste akte, in de tweede akte loopt het allemaal iets vlotter. Er zijn diverse verhalen die dieper uitgewerkt zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is het verhaal van Irma, die haar kindje heeft laten weghalen. Johnny Kraaijkamp heeft als vanouds de lachers op de hand, maar maakt van Karla geen karikatuur. Hij spreekt diverse malen het publiek toe om het verhaal van zijn transitie te vertellen. Hij heeft het vermogen om ter plekke te improviseren als er iets fout gaat. Wanneer het publiek iets later reageert dan verwacht, weet hij gelijk iets komisch te zeggen. Mylène d’Anjou is in haar element als Irma en heeft een aanstekelijke chemie met tegenspeler Samir Hassan. Het Fred Astaire-achtige dansnummer van d’Anjou en Hassan is toch wel één van de hoogtepunten van de voorstelling. Vlogger Elza, gespeeld door Laura Ponticorvo, is op sommige momenten net iets te overdreven, maar ook zij is in de tweede akte veel beter. Vocaal blijken de makkelijk in het gehoor liggende liedjes nog een uitdaging voor sommige castleden.

Deze musical is een romantische comedymusical die het nét even anders durft te doen. Het is komisch, met een verhaallijn waar je veel van verwacht. Maar helaas komt het niet altijd even goed uit de verf. Er had veel meer uitgehaald kunnen worden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.