Vera Mann langer uit de roulatie door ernstige luchtweginfectie

Vera Mann langer uit de roulatie door ernstige luchtweginfectie

Van Lambaart Entertainment laat weten dat de luchtweginfectie van Vera Mann ernstiger is dan verwacht. Dit is vanochtend gebleken na een bezoek aan een KNO-arts. De komende twee dagen moet Vera volledige stemrust houden, hierdoor kan de actrice de nagenoeg uitverkochte voorstellingen, van de musical Hartsvrienden, vanavond in de schouwburg van Arnhem en morgenavond in Theater de Lievekamp in Oss niet spelen. De voorstellingen gaan wel gewoon door. Jacqueline Aronson is de afgelopen dagen als understudy van Vera Mann klaargestoomd voor de rol en heeft deze gisteravond voor het eerst succesvol gespeeld. “Het is bijzonder vervelend als een van de hoofdrolspelers in het try-out proces uitvalt,” aldus producent Erwin van Lambaart. “Ik ben ontzettend trots op de cast van Hartsvrienden; niet alleen omdat Jacqueline Aronson haar rol binnen 24 uur heeft geleerd maar ook omdat haar collega’s waaronder Guido Spek, Jim Bakkum en Maike Boerdam haar met volle overtuiging klaar hebben gestoomd. Een situatie als deze is natuurlijk altijd bijzonder vervelend, maar vooral voor Vera. Hopelijk is ze snel terug zodat ze volgende week een prachtige première kan spelen.” De KNO-arts blijft het herstel intensief volgen en spreekt de hoop uit dat Vera deze zondag weer het toneel op kan.

Vera Mann mag zich één van de grootste musicalsterren in Nederland en Vlaanderen noemen. De in Genk geboren zangeres debuteerde in 1987 met een ensemblerol in My Fair Lady. Zeven jaar later speelde ze in dezelfde productie de hoofdrol. Andere grote rollen waren er in Les Misérables, Evita, Passion, Diana, Mamma Mia!, Cats en ook op het toneel speelde ze sublieme rollen. Vera mocht in haar carrière maar liefst vijf musicalawards in ontvangst nemen.

Hartsvrienden vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey en Edward, die bij hun geboorte worden gescheiden. Beiden groeien op in totaal verschillende milieus. Als Mickey en Edward volwassen zijn worden ze door het lot herenigd. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. Wanneer ze verliefd worden op hetzelfde meisje lopen de spanningen hoog op met dramatische gevolgen.

Hartsvrienden gaat maandag 26 januari in de Goudse Schouwburg in première.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.