Veelbelovende preview “Buiten de Grenzen”

Veelbelovende preview “Buiten de Grenzen”

Vorige week woensdag in de universiteit van Utrecht, wist producent Jean-Paul Duijst-Bergervoet, die tevens ook schrijver en de regisseur is, ons al te trakteren op een veelbelovende preview van zijn nieuwste voorstelling “Buiten de grenzen”.

Buiten de grenzen verhaalt over de hokjesgeest in onze huidige maatschappij. De manier waarop wij categoriseren en vooroordelen aan deze categorieën hangen.
De heer Claudon Compartiment is de nieuwe burgemeester van Categoria. Alle inwoners van Categoria worden gecategoriseerd en dienen samen te leven met gelijkgestemden in de voor hen bestemde wijk. De oplossing voor de onrust in de wereld, aldus Claudon. Echter niet iedereen is het met de plannen van Claudon eens. Onder leiding van Sam, een inwoner met een intersekse conditie, ontstaat er een verzetsgroep om de macht van Claudon te beëindigen.

Het verhaal is actueel en hedendaags, want ja er zijn nog steeds mensen in de wereld die in hokjes denken en wat niet in dat hokje past, niet kan en mag zijn.
Een zeker gedurfd onderwerp om een musical over te maken, maar Jean-Paul is er absoluut in geslaagd het beladen onderwerp toch op een luchtige, maar zeker verstaanbare manier over te brengen.
Terwijl je zit te kijken en te lachen om de soms komische taferelen op het podium, word je gewoon met je neus op de feiten gedrukt.
In de verkorte eerste akte die we te zien kregen, zaten al enkele nummers die je raakte en stonden als een huis.
Je kon je ogen niet afhouden van de intense blikken van de spelers, die duidelijk achter zijn of haar rol staan.
Na afloop van de preview, zag en hoorde je maar één ding; de cast heeft er reuze zin in om dit stuk op de planken te zetten.

Het verhaal is geschreven en geregisseerd door Jean-Paul Duijst-Bergervoet (tevens Producent Volle Zaal Producties), de muziek is van de hand van Jacob de Groot (afgestudeerd Amsterdamse theaterschool, acteur Stage Entertainment, Theater Utrecht) en de arrangementen zijn samen met de muzikale leiding in handen van Aimee Fraij (afgestudeerd Conservatorium Maastricht). De vormgeving is verzorgd voor Rick Duijst-Bergervoet (afgestudeerd opleiding Fashion Design).

Buiten de grenzen is een absurdistische, komische musical met kleurrijke personages en uitbundige musicalnummers.
Waarvan ik nu al bijna durf te zeggen dat ze weer een award nominatie in de wacht kunnen mee slepen.

Speellijst
02 juni | 20.00 uur | Theater Kikker, Utrecht
03 juni | 13.30 uur | Theater Kikker, Utrecht
03 juni | 19.00 uur | Theater Kikker, Utrecht

Meer informatie en tickets: www.vollezaalproducties.nl/buitendegrenzen

TEKST EN FOTO: Mieke van der Raay

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.