Veelbelovende opening van TapasTheater

Tekst: Mieke van der Raay

Enige tijd geleden heeft Tessa Harmsen haar grote droom gerealiseerd met de opening van TapasTheater, een theater zoals die, bij mijn weten, nergens ter wereld bestaat. Na een paar maanden te hebben proefgedraaid, vond ze het tijd om een Grand Opening te doen. Op zondag middag 24 februari waren vrienden, familie en pers uitgenodigd om getuige te zijn van deze opening. Tessa kennen vele onder ons als PR-dame van het voormalige M-Lab, waar zij verantwoordelijk was voor contact tussen pers , verder was zij perscontact voor diverse grote theaterproducties, waaronder Pippin.

TapasTheater is een gloednieuw concept dat enerzijds ontwikkeld is om de grote groep Nederlanders die nu niet of nauwelijks naar het theater gaat daar toch toe te verleiden en anderzijds om de grote groep jonge artiesten die letterlijk een podium missen een plek te bieden waar ze zich gedurende een langere periode kunnen ontwikkelen en aan een publiek kunnen presenteren.

Na een lange zoektocht, vond Tessa het geschikte pand. Het pand dat zij zocht moest over voldoende ruimte beschikken voor een hapje en een drankje, maar ook ruimte beiden voor kleinere ‘zaaltjes’ waarin de artiesten konden optreden. Dit vond ze in de Andreas Bonnstraat in Amsterdam. Bij aankomst bij dit bijzondere theater, heb je gelijk het gevoel dat je bij iets heel bijzonders binnenstapt. Alles is heel sfeervol ingericht. In elk zaaltje is plaats voor zo’n 15 tot 20 bezoekers, waardoor de spelers echt op de man spelen, wat heel intiem, knus maar ook confronterend kan zijn.


In TapasTheater pick ’n mix je jouw ideale avond samen. In het theatergedeelte in de kelder zijn drie of vier voorstellingen van ieder twintig minuten vier keer op een avond te zien. Je kunt in- en uitlopen wanneer je wilt en er is tijd genoeg om één of meerdere voorstellingen te bezoeken. In de gezellige foodbar op de begane grond kan je bijkletsen, borrelen en/of eten, op het moment dat het jou het beste uitkomt. De voorstellingen wisselen per maand. Wil je bijvoorbeeld je verjaardag, vrijgezellen party of eventueel als personeelsuitje naar dit leuke tapastheater, kan dit uiteraard ook geregeld worden.

Bij de grandopening konden wij vier verschillende voorstellingen zien. Zo was er de voorstelling “WTF, wat doe ik hier” van Benjamin van der Velden. Benjamin vertelt over zijn treinreis door Oostbloklanden en de ontmoeting met André, een Oekraïense medepassagier. Andre vraagt hem in gebrekkig Engels ‘what the f*ck are you doing here?’ In de voorstelling “Meedoen”, van Lisa Oosterman, neemt Lisa ons mee in haar zoektocht naar de perfecte man. Deze voorstelling was een onverwachte, aangezien Lisa op het laatste moment opgeroepen werd om de zieke Michelle van der Ven te vervangen.

Verder liet Hanneke Last een stukje zien uit haar voorstelling “Begin”. Tenslotte zag ik de voorstelling van Rikkert van Huistede met de titel “Jij mag”. Rikkert ging in op de vraag, waarom als mannen een jurk dragen dit raar gevonden wordt, maar als vrouwen een broek dragen dit niet raar gevonden wordt. Bij toeval erg actueel gezien de spraakmakende outfit van Billy Porter tijdens de Oscars afgelopen week.

Deze nieuwe beleving van theater is een absolute aanrader en een unieke ervaring. Voor meer informatie over voorstellingen en uw bezoek kunt u terecht op www.tapastheater.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.