Veelbelovende cast maakt nieuwsgierig naar musical Kinky Boots

Veelbelovende cast maakt nieuwsgierig naar musical Kinky Boots

Tekst: Jessica Uijttewaal

Nadat theaterproducent De Graaf en Cornelissen vorige week een originele Nederlandse productie aan het publiek presenteerde, hadden ze deze week weer een nieuwe productie om onder de aandacht te brengen. Deze keer een internationale hit; de musical Kinky Boots, die vanaf november dit jaar te zien zal zijn in de Nederlandse theaters.
Charlie Price erft de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. Hij is niet echt enthousiast over de saaie schoenenproductie, maar voelt ook de verantwoordelijkheid tegenover de werknemers van de fabriek. Eigenlijk kan hij niet meer terug. Dan ontmoet hij Simon. Simon is voorbestemd om bokser te worden, maar eigenlijk liever door het leven gaat als de flamboyante Lola. Samen vatten ze het idee op om in de schoenenfabriek kinky laarzen te gaan produceren voor de dragqueen-wereld. Dit stuit uiteraard op verbazing en verontwaardiging in de fabriek. Ook de vriendin van Charlie heeft zo haar bedenkingen. Het is namelijk nogal een verandering. Simon komt ook nog eens niet alleen, maar brengt Angels mee. Zes kleurrijke ‘dames’ die een ander leven hebben dan de fabrieksmedewerkers.
Toch zetten ze door…en met succes. Waren de verschillen eigenlijk wel zo groot en vooral, waren ze relevant? Wellicht zijn er toch meer overeenkomsten dan van tevoren gedacht.
Het verhaal draait om het pakken van je eigen kansen en het accepteren van jezelf en anderen. Begrip voor een ander, iedereen in zijn waarde laten en elkaar niet veroordelen is van groot belang en komt duidelijk naar voren in deze voorstelling.

De cast is op deze maandag dan volledig bekend gemaakt. Al eerder was bekend dat de rol van Simon/Lola gespeeld zal gaan worden door Naidjim Severina en dat zijn tegenspeler Jonathan Demoor zal zijn als Charlie. Ook was al bekend dat Vajèn van den Bosch in deze productie te zien zal zijn. Zij zal gestalte geven aan Lauren, een werkneemster van de fabriek.
Nu is dan ook de rest van de cast bekend. Zo gaan we Jeroen Phaff zien als Charlie’s vader en Guillermo Hilversum als de vader van Simon. Dennis Willekens mag zich storten op de rol van Don. Daarnaast zien we Rick Sessink (Harry), Linda Verstraten (Nicola, de vriendin van Charlie), Sarah Cremers (Pat), Joey Mick von Grumbkow (Richard), Gina Beltvelsen (Marge), Martine de Jager (Trish) en Paul Donkers.
De rollen van de Angels zullen vervuld gaan worden door Ricky Kooyenga, Boudewijn Joannes, Darren van der Lek, Michael Konings, Diego González Clark en Jeff Aurik. De cast wordt aangevuld door Jimi Hendrikse, Juliëtte van Tongeren, Brecht van Arnhem, Mickey Vermeer en Elindo Avastia. Laatstgenoemde zal ook alternate zijn voor de rol van Simon/Lola.

Kinky Boots zal op 11 november dit jaar in première gaan, maar maakt nu al nieuwsgierig. Het is nog even wachten, maar ongetwijfeld het wachten waard. Bestel nu alvast uw kaarten voor de zalen vol zitten. Wat ongetwijfeld zal gaan gebeuren met deze geweldige cast, het mooie verhaal en de schitterende muziek van Cindy Lauper.

Foto: ©Monique Hoffmann / Musicalnieuws

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.