Veelbelovend voorproefje Checkpoint Charlie

Veelbelovend voorproefje Checkpoint Charlie

Tekst: Jessica Uijttewaal

De repetities van de nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie van producent Goedemorgen Theaterproducties gingen op donderdag 1 december 2022 van start. Maar niet voordat de pers nog even een voorproefje kreeg van waar de cast en creatives aan gaan werken. Het verhaal van Checkpoint Charlie draait om de gevolgen van de bouw van de Berlijnse Muur in 1961, waarmee Oost- en West-Berlijn in één klap gescheiden werden door prikkeldraad. In de musical volgen we de levens van Berlijners die zo ineens veranderden.

Het verhaal gaat over verlangen, over het moment dat je van de ene op de andere dag soms zelfs letterlijk niet meer naar de overkant van de straat kunt. “Als je bepaalde dingen opeens niet meer kan en mag, dan zijn er opeens verlangens die naar boven komen die heel simpel zijn, maar die heel belangrijk zijn voor mensen, in dit geval de personages uit het verhaal”, aldus producent Fons van Rongen. Het verhaal draait om alle personages en is een echt mozaïekvertelling, er is niet één bepaalde hoofdrol. Alle verhaallijnen zijn gelijkwaardig. De tijd is het belangrijkst en de beleving hiervan, daar zal het vooral om gaan.

Van Rongen laat weten dat er al twee jaar naar deze dag toegeleefd wordt, van een idee op papier tot een uitgewerkt plan en nu de start van de repetities. Al vanaf het begin is er contact geweest met Stef Bos over de liedteksten, hij was direct enthousiast en de liedteksten van de productie zijn dan ook van zijn hand. Samen met de mooie muziek van Helmer Kant kan het niet anders dan dat dit voor gedenkwaardige nummers gaat zorgen. Voeg hierbij een droomcast bestaande uit Sanne den Besten, Alex van Bergen, Linda Verstraten, Wim van den Driessche, Jeffrey Italiaander, Pieter van Nieuwenhuyze, Job Bovelander en Marleen van der Loo en u heeft voldoende reden om deze musical te gaan bezoeken. De première zal plaatsvinden op 30 januari 2023 in Theater De Stoep in Spijkenisse. Voor meer informatie en de speellijst kunt u terecht op www.checkpointcharliedemusical.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.