VanVelzen brengt swingende theatershow met Keniaanse zangeressen

VanVelzen brengt swingende theatershow met Keniaanse zangeressen

Met ‘Call It Luck’ zoekt Roel van Velzen voor de derde keer de theaters op. Dit keer samen met zijn band én drie Keniaanse zangeressen.

Tijdens een reis naar Afrika werd VanVelzen uitgedaagd om zijn eigen muziek te spelen met lokale muzikanten. De ontmoetingen en de samenwerkingen van die reis inspireren hem tot het schrijven van het album ‘Call It Luck’. 

Bij Masterpeace in concert ontmoet hij de Keniaanse zangeressen de Hibby GB’s: er is direct een muzikale klik, en er ontstaat een vruchtbare samenwerking: de dames zingen meerdere nummers in voor het album. Neema, Jaya en Diana zijn stuk voor stuk sterren in eigen land.

De kleurrijke voorstelling gaat over de kracht van muziek. Over hoe muziek helpt bij vieren, maar ook bij verwerken. ‘Het lijkt een groot contrast. Wij: vier jongens uit de polder met naast ons drie beeldschone dames uit Kenia. Maar als we samen muziek gaan maken vallen alle grenzen weg, muziek verbindt’, vindt Roel.

‘Call It Luck’ combineert het VanVelzen repertoire met Keniaanse souplesse. Van kleine, ontroerende liedjes tot grote strijdliederen met veel vocaal vuurwerk. ‘Het wordt een swingende theatershow, die je positief geladen weer naar huis zal sturen’, aldus Roel.

De theatershow ‘Call It Luck’ is van februari t/m mei 2016 te zien in de Nederlandse theaters. Kaarten zijn te koop via www.vanvelzenmusic.com of via de websites van de theaters.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.