Vanaf 1 september alle jeugd gratis naar Schouwburg Hengelo

Vanaf 1 september alle jeugd gratis naar Schouwburg Hengelo

Schouwburg Hengelo kondigt met trots aan dat vanaf het nieuwe theaterseizoen vrijwel alle jeugd-, familie-, Young Adult- en dansvoorstellingen gratis toegankelijk zijn voor iedereen t/m 16 jaar. Op woensdag 10 april start de kaartverkoop voor één van die voorstellingen: Shrek de Musical (te zien in Hengelo op 12 en 13 april 2025). De andere voorstellingen gaan op donderdag 16 mei in de verkoop.

Door de jeugd gratis toegang te geven wil Schouwburg Hengelo de drempel verlagen voor gezinnen om voorstellingen te bezoeken. Schouwburg Hengelo treedt hiermee in de voetsporen van collega-theater De Maaspoort in Venlo, waar dit concept is bedacht en de afgelopen twee jaren met veel succes is toegepast.

Directeur Raoul Boer: “Theater is meer dan entertainment. Het biedt de kans om nieuwe perspectieven te verkennen, je in te leven in andere mensen en verhalen, en sociale en emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Door jeugdtheatervoorstellingen gratis aan te bieden, maken we deze waardevolle ervaring nog toegankelijker voor alle kinderen en jongeren in ons verzorgingsgebied.”

In het verlengde van de actie, is het aantal jeugdvoorstellingen komend seizoen groter dan voorheen: er is keuze uit 35 verschillende titels, in totaal 50 voorstellingen. Het gratis tarief is geldig voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar bij vrijwel alle jeugd-, familie- dans- en Young Adult voorstellingen. Voorwaarde is wel dat er altijd minimaal 1 betalende volwassene mee gaat als begeleiding.

Dit initiatief wordt voor het komende seizoen gefinancierd uit de bijdragen van de Vrienden van Schouwburg Hengelo. De Vrienden zijn particulieren die de schouwburg ondersteunen met een jaarlijkse bijdrage van € 29,50 en hiervoor o.a. voorrang hebben bij het reserveren van kaarten.

Vanaf woensdag 10 april kan er gereserveerd worden voor Shrek de Musical, vanaf 16 mei voor de andere voorstellingen in seizoen 2024-2025.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.