Van theater naar podcast: kleinkunstenares maakt podcastserie van voorstelling

Van theater naar podcast: kleinkunstenares maakt podcastserie van voorstelling

Van theater naar podcast. En toen werd ik wakker is een nieuwe podcastserie waarin maker Deborah Smit haar gelijknamige kleinkunstvoorstelling op een alternatieve manier ten gehore brengt, sinds het theaterbezoek is beperkt.

Coming of age 

En toen werd ik wakker is het verhaal van een dolende millennial uit een gereformeerd milieu op zoek naar houvast en zingeving nadat de twijfel over haar geloof is ingeslagen. Als een turbulente wervelwind vliegen we door het leven van Deborah die zich op een muzikale en herkenbaar grappige manier door een veranderende wereld worstelt. 

Deborah Smit: “Nu we nog maar beperkt naar het theater kunnen gaan en naar een fysieke voorstelling kunnen kijken, moeten we als makers op zoek naar alternatieve manieren om kunst naar het publiek te brengen. Podcasts zijn razend populair, laagdrempelig en bieden ruimte om een geheel eigen vorm en verhaal te kiezen. Dat inspireerde mij om te experimenteren met mijn eigen kleinkunstvoorstelling en hier een podcastserie van te maken. Ik hoop hiermee een bijdrage te leveren aan de toegankelijkheid van kleinkunst voor iedereen.”

Met een grote liefde voor podcasts ging Smit de uitdaging aan. Samen met tekstregisseur Malou Holshuijsen herschreef ze haar kleinkunstvoorstelling tot een vierdelige serie. En toen werd ik wakker is een podcast waarin de muziek van Deborah Smit een grote rol speelt. De elektronische popliedjes met cabareteske en poëtische teksten zullen in de podcastvoorstelling te horen zijn en worden daarnaast uitgebracht als EP.

De vier afleveringen zijn maximaal 20 minuten lang en zijn vanaf 6 november wekelijks te beluisteren via streamingdiensten Spotify en Apple Podcasts. De serie wordt afgesloten op 28 november met een vijfde ‘live’ aflevering in samenwerking met Podcast & Chill.  

Vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam interviewt regisseur Malou Holshuijsen de maker Deborah Smit. Ook schuiven er interessante gasten aan om in gesprek te gaan over religie, geloof en zingeving. 

Naar een idee van: Deborah Smit

Tekst & uitvoering: Deborah Smit 

Regie & tekstcoach: Malou Holshuijsen

Sound design & Producer: Olaf Kerckhaert & Deborah Smit 

Mogelijk gemaakt door: AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) & Sena Performers Muziekproductiefonds

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.