Van Stephanie Struijk tot trapeze-act Duo Charisma

Van Stephanie Struijk tot trapeze-act Duo Charisma

ZWOLLE – Van Stephanie Struijk tot internationale verteller Mats Rehnman, van de trapeze-act van Duo Charisma tot dichter Tjitske Jansen. Het tweede weekeinde van Festival Het Tussenland zit overvol heerlijke kunstenaars. Kom naar de Thorbeckegracht in Zwolle en geniet van 9 tot en met 11 juli live van wervelende shows door artiesten uit alle windstreken. Onder de kastanjeboom bij de stadsmuur in Zwolle. Gewoon samen genieten van mooie dingen. Dit is de line-up van het tweede weekeinde! www.festivaltussenland.nl

Vrijdag 9 juli 

Met haar nieuwe album ‘Fijn zo’ focust Stephanie Struijk op verhalen die verder willen, liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan. De Oostenrijkse storyteller Mareike Tiede vertelt Leopard Woman en Melusine; verhalen waarin ze antwoorden zoekt op de vraag of wat er gebeurt wanneer we zo radicaal veranderen dat onze geliefden ons niet meer herkennen. Geniet ook van Cal – The Musical uit het Verenigd Koninkrijk; een komische, jonglerende, meta-circus mini-musical. Zangeres Mima Mihajlovic uit voormalig Joegoslavië vormt het middelpunt van het Rotterdamse internationale muzikantengezelschap Mima’s Chio Manush Orkestra; laat je raken door hun gepassioneerde, rauwe en soms wenende mix van roma-, balkan- en sevdahliederen, recht uit het hart. 

Zaterdag 10 juli

In een act van zwaartekracht, balans en schoonheid combineert de Duitse Malina dans en acrobatiek op haar unieke ‘slackwire’. Luister naar de Queer tales and legends uit de oude wereldmythologie en de volksverhalen die de Zweedse storyteller Mats Rehnman opdiepte. Fred Goverde maakt catchy wilde-jonge-mensen-gitaarpop. Helemaal te gek volgens Daniël Lohues. Hardrock evergreens bloeien opnieuw wanneer de kleurrijke, ‘sexy’ geklede Napoleontische brassband De Blaas of Glory langs komt marcheren. Knijp je handen samen bij de internationale trapeze act van het Duitse Duo Charisma: over het gevaar van vallen, de angst om dichtbij te komen en de magie van opgevangen worden.  

Zondag 11 juli 

Wie je bent als mens is zoveel belangrijker dan de jaarplanning en voldoen aan verwachtingen. Performer en schrijver Tjitske Jansen herinnert ons daaraan in haar verhalende poëzie. Grunneger Troebadoer Jan Henk de Groot hoort tot de top van de Groningse muziekscene en raakt zijn publiek met een reis door zijn leven. Roel Post ontsteekt publiek en lantaarn met de energie die hij opwekt door zijn diabolo te draaien. Geniet van magie, muziek en absurd theater met een snufje Mini&Maxi door Niek & Guy. Dans mee op de energieke, upbeat ‘Gypsy Stuff’ van de Frans-Nederlandse gypsy jazz band Pierre & Les Optimistes.

Over Festival Het Tussenland 

Festival Het Tussenland is een festival voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Festival Het Tussenland vindt plaats in de eerste twee weken van juli en wordt geheel Coronaproof uitgevoerd. Er zijn live optredens met publiek langs de oude stadsmuur in Zwolle, er zijn online shows en talkshows om thuis te kijken en er zijn audiotours in Zwolle en de regio die je met behulp van je smart phone kunt volgen. Tickets en programma: www.festivaltussenland.nl

Youtube: Piere et les Optimistes

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.