Van Konijn naar een Fortuin – Ruilduo vertelt over avontuur in Nederlandse theaters

Van Konijn naar een Fortuin – Ruilduo vertelt over avontuur in Nederlandse theaters

Maasland, 12 januari 2016 – Vier jaar geleden begon het met een gratis konijn dat ze kregen via Marktplaats. Door slim te ruilen via de handelssite wisten Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts het konijn om te zetten in een fortuin en belandden ze aan de roulette tafel in Las Vegas. Beide heren hebben hun avontuur verwerkt tot inspirerende theatertour. In Ruilen: Van Konijn naar een Fortuin vertellen Albert en Stefan over hun lessen en avonturen. De vraag aan het publiek is om iets te ruilen mee te nemen, want iedereen kan ruilend rijk worden. Van konijn naar fortuin is nog tot en met 6 april te zien in de Nederlandse theaters.

De mannen Albert en Stefan begonnen vier jaar geleden aan hun ruilavontuur via Marktplaats. Ze wilden kijken of ze buiten het systeem om een fortuin konden verdienen. Hun gratis Marktplaats konijn werd omgezet in onder andere een halogeenoven, een dakpannenlift, een kunstwerk en een Rolls-Royce tot een luxe appartement aan een skipiste in Duitsland. Ze verkochten het huis en zetten het hele bedrag in aan een roulettetafel in Las Vegas.

“Het was een onvoorspelbaar en waanzinnig avontuur waarin we ontzettend veel hebben geleerd”, aldus Albert. Weten hoe je met lege handen rijk kunt worden door te ruilen? Aan de hand van filmfragmenten van hun ruilproject vertellen zij tijdens de theatervoorstelling over bijzondere ontmoetingen, morele dilemma’s, hun vriendschap en de reacties die dit project oproept.

FOTO: Sonja de Bruin

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.