‘Van Houdini tot Copperfield’ van Rob en Emiel is pure magie

‘Van Houdini tot Copperfield’ van Rob en Emiel is pure magie

Recensie: Mieke van der Raay / Foto: Robin Swiers

Afgelopen zaterdagavond was in de Goudse Schouwburg de première van ‘Van Houdini tot Copperfield’ van Rob en Emiel.

Al jaren verweven Rob en Emiel magie, cabaret, verwondering en humor in feel-good performance-acts voor hun eigen theatershows en evenementen. Maar ook schakelden honderden organisaties en bedrijven Rob en Emiel in om hun event een meerwaarde te geven met hun shows, lezingen of andere toevoeging.

Hun acts werden op verschillende nationale en internationale wedstrijden met goud beloond. Op het NK Magic wonnen zij alleen al als duo 8 keer goud in drie verschillende categorieën, kregen een eervolle onderscheiding voor hun komische presentatie en wonnen zij de Grand Prix, de hoogst haalbare Nederlandse magic-award, waarmee zij officieel Nederlands kampioen werden!

Tijdens het Wereldkampioenschap Mentalisme in 2009 werden zij bekroond tot beste mentalisten ter wereld. Daarmee behoren zij officieel tot de absolute wereldtop!

In totaal stonden zij o.a. zeventien keer met hun eigen show in een uitverkocht Sydney Opera House, Australië. Ook traden zij op in o.a. België, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Thailand, Zuid-Korea, Nigeria, Dubai en de V.S. en waren in tientallen televisieprogramma’s te zien, waaronder Barend & van Dorp, Jensen, Life & Cooking, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman. Sinds 2014 hebben zij diverse eigen televisieprogramma’s met in totaal 100 afleveringen van Street Magic, de Zapp Magic Battle en School Magic.

In 2016 was ik voor het eerst bij een première van deze twee betoverende mannen, en sindsdien ben ik in de ban van hun magie. Zelfs op de Parade, waar je op enkele centimeters er vandaan zit, weet je nog steeds niet hoe ze het doen.
Tijdens de voorstelling ‘Van Houdini tot Copperfield’ kan je niets anders dan verwonderd zitten kijken en je blijven afvragen, hoe het toch in ‘s hemelsnaam kan. Hoe kunnen ze je voor je eigen neus zo in de maling laten nemen? Of wacht, is het toch magie? Het is een unieke mix van magie, illusie en zelfs experimenten met andermans gedachten, geïnspireerd door de grootmeesters van de magie. ‘Van Houdini tot Copperfield’ is een waanzinnige show vol wonderlijke gebeurtenissen. Kunnen ze écht gedachtenlezen?

Aan de ene kant is de voorstelling waanzinnig, vol magie en kan je niets anders dan puur genieten van deze twee charismatische mannen. Maar aan de andere kant is het gewoon frustrerend, dat je niet weet hoe het allemaal kan. Zoals ze zelf vertellen, kan je vele van de trucks terugkijken op YouTube bij ‘Goochelaars ontmaskert’. Aan de ene kant is dit niet goed voor hen, maar aan de andere kant daagt het hen uit om nog creatiever te zijn en nog betere en spannendere magische trucks te verzinnen. Ikzelf zie het nut er niet van in om naar de ontmaskering te kijken, want dan is toch de magie weg die we nodig hebben in ons leven.

Tip: als je naar de voorstelling gaat, kan je uit het publiek gehaald worden om hen te helpen, dus wees voorbereid om je te laten betoveren.

Voor meer informatie: https://www.robenemiel.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.