Van Hoorne Entertainment brengt theaterproducties naar Duitsland

Van Hoorne Entertainment brengt theaterproducties naar Duitsland

De Molenaarsgraafse producent Van Hoorne Entertainment krijgt na België ook voet aan de grond in Duitsland. Vanaf juli 2015 zal hier een Duitse versie van de familievoorstelling Brandweerman Sam Live! te zien zijn. Met deze stap zijn de internationale ambities van het familie-entertainmentbedrijf weer een stuk dichterbij gekomen.

De producties van Van Hoorne Entertainment zijn al geruime tijd te zien in de Belgische theaters en op de Belgische televisie. Maar de ambities van het bedrijf zijn groter, zo hebben ze handen ineen geslagen met de Duitse partners Theater Auf Tour en Joysira Entertainment om samen de in Nederland zeer succesvolle musicals bij de Oosterburen in de markt te zetten. En met succes, want er staat een tour van vele tientallen shows gepland en de boekingen lopen nog steeds door. Na Brandweerman Sam zullen ook Thomas de Stoomlocomotief en Van Hoorne’s eigen sprookjesmusicals volgen.

“Door deze samenwerking kunnen we de Duitse markt langzaam verkennen en ervaring op doen. Er liggen in Duitsland grote kansen omdat de familie-entertainmentmarkt daar nog in de kinderschoenen staat”; aldus directeur Michael van Hoorne. “We zijn heel trots dat het is gelukt om voet aan de grond te krijgen en ook in Duitsland vele kinderen en hun ouders blij te gaan maken met onze producties”.

De ambities van het productiehuis zijn groot en er liggen al plannen klaar om ook de zuidelijke Europese landen aan te gaan doen met de diverse titels die vertegenwoordigd worden door Van Hoorne Entertainment. In Nederland zijn op dit moment Sneeuwwitje De Musical, Woezel en Pip, Brandweerman Sam en vanaf april ook Nickelodeons Dora Live! in het theater te zien. Komend seizoen zal ook de jubileumtour van Suske en Wiske door Van Hoorne Entertainment worden geproduceerd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.