Van Hamelen & The Rats (7+) in première

Van Hamelen & The Rats (7+) in première

Schurende thematiek in een absurde voorstelling bomvol live muziek

De swingende muziektheatervoorstelling Van Hamelen & The Rats van STIP gaat over de immens populaire frontman van een popband. Zelfs zijn bandleden moeten steeds meer hem opofferen. Theatermaker en Zilveren Krekel winnaar Lennart Monaster kreeg het idee voor een toegankelijke en humorvolle jeugdvoorstelling over een serieus thema door de schandalen rond Michael Jackson en R. Kelly. Dat zijn mensen waar je geen nee tegen durft te zeggen. De voorstelling met een live band op het podium is een uitbundige cross-over tussen een concert en een theatervoorstelling. De regie is van Gijs Nollen en Freek Den Hartogh met een muzikale cast met o.a. Eva van der Post en Jacob de Groot. Kinderen worden meegenomen in een humorvolle muziekvoorstelling over het volgen van je eigen kompas en het bewaken van je grenzen. De voorstelling gaat vrijdag 7 oktober in première in Theater de Krakeling in Amsterdam en is t/m 18 december door het hele land te zien, waaronder TivoliVredenburg.

Over de voorstelling (7+)

Van Hamelen is hét popidool en de grootste rockster ooit, met meer volgers dan YouTube zelf. Op elk gek podium, met wat voor raar pakje dan ook. Hun frontman en grote voorbeeld kiest het voor ze uit. Hoe verder ze reizen, hoe gekker het wordt. Als de jonge rat Tara als nieuwste lid het team komt versterken is ze dolblij. Haar droom komt uit! Ze gaat mee op tournee en raakt steeds meer ingepalmd door de betoverende rockster Van Hamelen tot ze voor een keuze komt te staan die ze nooit meer terug kan draaien. Ook de andere bandleden beginnen te twijfelen. Willen ze dit eigenlijk wel? Is van Hamelen te gek? Of zijn zij gek?

De voorstelling snijdt een serieus, actueel onderwerp op een toegankelijke manier aan. Het educatieprogramma rondom de voorstelling biedt extra plezier rondom de theatervoorstelling en speelse verdieping aan het onderwerp. Op de website zijn tal van leuke opdrachten, waaronder natuurlijk een karaoke. Daarnaast zijn er vele opdrachten die de jonge bezoekers zowel thuis als onder begeleiding in het theater kunnen doen. Zo wordt het bewonderend opkijken tegen iemand onder de loep genomen en staan de kinderen stil bij het vormen van oordelen en je verplaatsen in anderen.

Over de makers

Bij STIP storten jonge of midcareer makers die zich op het jeugdtheater door met veel artistieke vrijheid een productie te maken. Het concept is van Lennart Monaster die al eerder muziektheatervoorstellingen maakte bij o.a. Het Laagland. Voor de regie slaan acteur/theatermaker Gijs Nollen en componist Freek Den Hartogh de handen ineen. Nollen was als ensemblelid de afgelopen 10 jaar verbonden aan jeugdtheatergezelschap Het Laagland en speelde daar in meer dan 20 producties. Met deze voorstelling zit hij voor het eerst op de regisseursstoel en neemt de spel- en eindregie op zich. Voor de muziekregie wordt hij bijgestaan door Freek Den Hartogh die tevens de muziek voor de voorstelling componeert. Dit is de eerste samenwerking van deze makers met STIP theaterproducties.

Meer informatie
Van Hamelen & The Rats door STIP theaterproducties

Première: vrijdag 7 oktober 19:30 Theater de Krakeling, Amsterdam

Tournee: 7 oktober t/m 18 december 2022

Publieksinformatie, educatie en links naar tickets: www.stiponstage.nl/vanhamelen

FOTO:©Arthur Mebius

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.