Van gevangenis naar theater en Disney-kasteel…

Van gevangenis naar theater en Disney-kasteel…

Tekst: Jessica Uijttewaal

Al enige weken vinden in de Koepelgevangenis musicalconcerten plaats. Eerder waren al de JukeBox musicals en filmmuziek aan de beurt, maar op 4, 5 en 7 juli was het tijd voor Disney!
Ditmaal voor de eerste keer met meer dan dertig mensen in het publiek, het maakte de sfeer er zeker niet minder op. Ook met meerdere zitplaatsen, netjes op anderhalve meter afstand, bleef het een intiem concert waar je als publiek bij betrokken wordt. De sfeer op deze avonden draagt ook bij aan de mooie beleving.

Zoals altijd was deze avond, zaterdag 4 juli, weer Steven Roox, initiatiefnemer van deze musicalconcerten, er als vaste kracht. Zoals hij zelf zei, hoefden we niet de hele avond alleen naar hem te luisteren, maar had hij wederom collega’s meegebracht. Al zou het ook geen straf zijn om de hele avond naar Steven te luisteren, voor de gezelligheid, nog meer mooie stemmen en de mogelijkheid tot bijvoorbeeld duetten waren deze avond zijn even talentvolle collega’s Vajèn van den Bosch, Linda Verstraten, Marcel Visscher en Milan van Waardenburg aanwezig. Zij werden begeleid voor pianiste Rosite van der Woude.

Tijd voor Disney dus. De aanwezige artiesten hebben allemaal al eens deel uitgemaakt van een Disney-productie en dat konden we over de avond verdeeld ook horen. Vajèn mocht bijvoorbeeld de stem inspreken van de Disneyfilm Vaiana. Voor de mooie uitleg waarom de originele naam van de film Moana verandert is in Europese cantrijen verwijs ik u naar de livestream die nog te zien is op de Facebookpagina van RooxLive. Uit deze film bracht Vajèn het nummer ‘Ooit zal ik gaan’.

Ook Marcel Visscher mocht deel uitmaken van een Disneyproductie en wel in de musical Beauty and the Beast, waarin hij de rol van Gaston speelde. Ook Steven was te zien in deze musical en ze deelden dan ook wat leuke herinneringen met het aanwezige publiek. Marcel bracht op zijn eigen geweldige manier het nummer ‘Moi’ van Gaston en Steven raakte het publiek met zijn versie van ‘Van Haar te Houden’.
Linda Verstraten maakte deel uit van de Duitse cast van de musical Tarzan, waarin zij zowel Jane als Kala mocht spelen. Zij zong dan ook ‘Jij Woont in Mijn Hart’ in drie talen. Het was direct te horen waarom zij in beide hoofdrollen mocht schitteren, wat beschikt zij over een fantastische stem.

Milan van Waardenburg was, ook in Duitsland, te zien in de Klokkenluider van de Notre Dame, maar dit musicalconcert maakte hij ontzettend indruk met zijn versie van ‘Into the Unknown’ uit de musical Frozen. Iedereen was van begin tot eind ademloos aan het luisteren en aan het applaus na afloop was te horen dat niet alleen ik onder de indruk was.
Wat wellicht niet algemeen bekend is, is dat Aida ook een Disneyproductie is. Hieruit kwamen meerdere nummers langs, als ‘Ergens in de Sterren’ door Vajèn en Milan en ‘Te Ver Gegaan’ door Linda, Vajèn en Marcel. De muziek van Elton John blijft geweldig en de acteurs van deze avond deden deze eer aan met hun vertolking.

Een speciale vermelding deze avond is er voor Fië Kolkka. Zij was eerder te zien in Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en was nu speciale gastartiest. Samen met Steven zong zij ‘You Got a Friend in Me’ uit Toy Story. Zo natuurlijk als zij voor publiek staat te zingen, kan niet anders dan dat we meer van haar gaan zien en horen.

Ook deze avond in de Koepelgevangenis was weer zeer geslaagd. Na Disney, Movienight en JukeBox musicals is het op 11 en 14 juli nog de beurt aan het thema The Show Must Go On. Deze concerten staan in het teken van voorstellingen die zouden spelen, maar die niet door konden gaan door de Corona-tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Tina, Anastasia, Waitress, Titanic, Kinky Boots…

U kunt nog aanwezig zijn en het zelf beleven op deze mooie locatie. Het zal ongetwijfeld weer een mooie avond worden. Voor meer informatie en kaarten kunt u terecht op www.rooxlive.com. Er wordt per avond twee keer gespeeld, om 19.00 uur en om 21.00 uur. Wij kijken er in ieder geval al naar uit.

Mocht u de livestream van de eerdere concerten terug willen zien, dan kan dat op de Facebookpagina van RooxLive. Mocht u hier nou van genieten of al van genoten hebben, dan beveel ik u graag aan om uw waardering te laten blijken door de artiesten te steunen met een gift. Dit kan op eerder genoemde site. Support Your Vocals!!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.