Valuascollege maakt indruk met A Chorus Line

Valuascollege maakt indruk met A Chorus Line

Recensie en foto’s: Stephan Markus

Al jaren produceert het Valuascollege uit Venlo musicals van topniveau, eerder waren al Cats en Titanic te zien in theater De Maaspoort. In deze, alweer dertiende, editie spelen zij A Chorus Line. A Chorus Line vertelt het verhaal van jonge dansers die wanhopig op zoek zijn naar werk. De regisseur en zijn assistent willen meer over hen te weten komen en ze vragen de dansers om zich voor te stellen. Met enige tegenzin geven ze zich bloot en onthullen ze hun verleden.

Ook ditmaal stijgt de cast, bestaand uit leerlingen en een aantal docenten, tot grote hoogte. Onder leiding van een heus live orkest maken we kennis met de auditanten die allemaal met hun eigen verhaal via de Chorus Line aan de top willen komen en stralen.
Met een minimaal decor pakt elke leerling of leraar zijn of haar moment van fame en dat is zeer indrukwekkend. Intense verhalen worden gesterkt met fantastische zang en dans en het publiek wordt meegezogen in deze bijna professionele versie van deze musical.

Bij het zien van deze productie is het bijna niet voor te stellen dat er geen professionals, maar enkel amateurs op het toneel staan en bovendien de meeste pas rond de 15-16 jaar. Ieder personage raakt en wordt goed neergezet oor de acteurs. Zoals bijvoorbeeld Jente Tannenbaum in de rol van Paris, zij maakte veel indruk met haar vertolking van deze rol. Maar elk castlid stopte al hun ziel en zaligheid in hun performance, dat was voelbaar in de zaal. Maar ook het orkest niet te vergeten dat ook het dak eraf speelde.

Wanneer de Amateur Musical Awards worden uitgereikt maakt deze versie van A Chorus Line zeker kans om een aantal nominaties te krijgen. Amateurmusical op professionele wijze ,dat is wat het Valuascollege wederom succesvol ten tonele brengt.

A Chorus Line is wederom het bewijs dat Valuascollege een prima basis voor menig aankomend musical artiest! 

Als u dit talent nog wilt zien, dan heeft u daar vanavond nog de kans voor. Meer informatie en tickets zijn te vinden via https://www.valuasmusical.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.