ut Meske en ut Beest: een schoolmusical van top niveau

Recensie: Stephan Markus

Leerlingen van de Bossche Vakschool en Van Maerlant speelden op 28, 29 en 30 juni gezamenlijk de musical ut Meske en ut Beest. Deze musical is de opvolger van de succesvolle musical 3 Musketiers die de leerlingen van de Bossche vmbo-scholen vorig jaar produceerden! Inmiddels zijn ze alweer toe aan hun 6e productie.

De groep bestaat uit 43 enthousiaste en getalenteerde leerlingen. Onder de regie van Peggy Willemen, wisten de leerlingen een stukje vakmanschap af te leveren, wat je zelden ziet in schoolmusicals. Het decor zag er echt heel professioneel uit en er was duidelijk veel arbeid in gestoken. De kostuums, grime en kapwerk, zag er perfect uit en zag er ook heel professioneel uit en leek zelfs veel op de echte Disney kostuums. Ook het licht en geluid paste perfect in deze voorstelling. Dan te bedenken dat alles in de sportzaal van de Bossche Vakschool aan de Hervensebaan 5 werd gespeeld.

Het is uniek te noemen dat 2 scholen tezamen de krachten hebben gebundeld om de leerlingen de mogelijkheid te bieden zich naast het schoolse leren ook te kunnen uiten op theatergebied. Het ‘samen’ plezier beleven aan de diverse facetten van het theater is één van de redenen waarom de directie van de beide scholen het musical-initiatief zo ondersteunt.

Deze musical is van een erg hoog niveau voor een schoolmusical, ook al waren er hier en daar kleine haperingen in het decor, toch wist de cast er een krachtige maar ook een fijne musical van te maken.

Het verhaal is alom bekend: We volgen de avonturen van Belle, een vrolijke jonge vrouw die in het kasteel belandt van een prins die in een mysterieus beest is veranderd. Maar Belle ziet door het lelijke uiterlijk van het beest heen en wordt verliefd op hem.
De twist in deze voorstelling is, dat het beest gespeeld werd door een meisje; dit meisje Marieke konden we vorig jaar nog bewonderen als musketier in de drie Musketeers. Marieke speelde de rol van het beest zo overtuigend en heel geloofwaardig, dat je al snel vergat dat het een meisje was.

Bij deze versie verbaas je je continu over het feit dat het een school musical is, zo GOED zit het in elkaar! Ze mogen trots zijn op deze inmiddels alweer 6e productie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.