Urinetown terug naar Nederland!

Urinetown terug naar Nederland!

De musical Urinetown komt terug naar Nederland. In het theaterseizoen 2017/2018 keert de succesvolle Broadway show terug naar de Nederlandse theaters. Dat heeft producent Marcel Woudsma van Joint Venture Productions vandaag bekendgemaakt.

 

Marcel Woudsma: ‘’Onze ambitie is dat onze voorstellingen bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van (jong) professioneel theatertalent, zowel voor als achter de schermen. Talent is cruciaal voor de vernieuwing en de bevordering van de podiumkunsten in Nederland. Door samen te werken met ervaren professionals zijn wij in staat om talent te ontdekken en deze te begeleiden naar een hoger niveau.’’

Het verhaal

Urinetown is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het zit boordevol satirische humor en een knipoog naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak. De ongewone aanleiding is weliswaar het recht om te plassen, maar Urinetown handelt tevens over maatschappelijke en alledaagse zaken die ons allemaal raken.

Urinetown…dat is toch geen titel voor een musical?

Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder.

Cast & Creatives

Deze satirische musical is geschreven door Greg Kotis (script en liedteksten) en Mark Hollman (muziek en liedteksten). De cast en creatives van deze nieuwe versie van Urinetown worden later bekend gemaakt

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.