Urinetown: een gezellige, humoristische musical

Urinetown: een gezellige, humoristische musical

Tekst en foto’s: Stephan Markus

Afgelopen weekend speelde het NJMT de voorstelling Urinetown in Oostzaan.

Een jonge cast van enorm enthousiaste talenten in de dop stonden te knallen in deze gezellige en humoristische musical!  Met “oudgediende” Dimitri als agent Knuppel zette deze cast het theater op zijn kop.

Er heerst een verschrikkelijke waterschaarste in het rokerige, armoedige, apocalytische stadje dat de setting is voor Urinetown de musical. In een extreme poging om de waterconsumptie te reguleren heeft de regering een verbod op privé-toiletten ingesteld. De burgers worden gedwongen om openbare toiletten te gebruiken waar ze voor moeten betalen. Die openbare toiletten worden beheerd door de manipulatieve eigenaar meneer Kleinhart. Plassen is duur of gevaarlijk, want als je weigert te betalen word je zonder pardon meteen afgevoerd naar Zeikstad.

Wat is Zeikstad? Niemand weet het, want van de mensen die naar Zeikstad zijn afgevoerd wordt nooit meer iets vernomen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort de burgers aan in opstand te komen. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van meneer Kleinhart…

Urinetown is een satirische parodie op musical. Het is een duister verhaal over hebzucht, corruptie, onderdrukking, angst, liefde en revolutie, maar het is verpakt in een heel grappige, extravagante vorm. De “knipogen” naar grote musicals als ‘Les Miserables’ worden stevig ingezet en maken Urinetown hilarisch!

En hilarisch is het!  De al eerder genoemde agent Knuppel leidt de ogenschijnlijk ongeorganiseerde bende op het podium, maar iedereen weet exact wat hij of zij moet doen!  Mevrouw Grijpstuiver (Eva) steelt de show, net als Bobbie Goud, gespeeld door Nimo. Wat een topacteur is deze jongen!  Zijn vader, gespeeld door een dame (Jackie), maakt zeker indruk!  Lot (gespeeld door Lola) is geweldig en aandoenlijk en haar moeders zijn twee van de sterren in de show! De moeders van Lot worden gespeeld door Chelsey en Iris.

Het ensemble bestaat uit enorm getalenteerde kinderen en die rocken de hele musical ! 

Topdans en topzang ! Absoluut talent waar we in de toekomst zeker nog van gaan horen ! 

Inmiddels heeft Urinetown zijn laatste voorstelling gespeeld, maar deze show heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten! 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.