Urinetown door Stichting Mét

Urinetown door Stichting Mét

Door waterschaarste is het gebruik van een eigen toilet uit den boze en mag je dagelijkse behoeftes alleen doen op smerige publieke toiletten. De rijen zijn lang, de toegangsprijzen hoog. Wat zou u doen?

Donderdag 20 april waren we bij de voorstelling van Urinetown, gespeeld door Stichting Mét. Deze voorstellingen kennen we al van de versie van het M-lab met o.a. Jamai Loman & Suzan Seegers, wat een groot succes was. Deze ‘amateur versie’ deed daar zeker niet van onder.

De voorstelling werd gespeeld door 2 verschillende casts en wij zagen cast 1. Agent Knuppel werd gespeeld door Richard. Hij speelde de rol overtuigend en had de juiste timing voor de komische kant van deze rol. De slimme ‘Kleine Eefje’ werd gespeeld door Mireille en ze speelde de rol van het kleine meisje (wat zichzelf toch ouder gedraagt dan haar leeftijd) goed. Reinhart W. Kleinhart werd gespeeld door Jan die qua zang en spel deze rol uitstekend neerzette. 

De twee grootste rollen zijn toch wel Bobbie Goud en Lot Kleinhart. Bobbie werd gespeeld door Alexander, zijn zang was op sommige momenten niet helemaal zuiver, maar hij was wel een geloofwaardige Bobbie Goud. De grootste ster van de voorstelling was Merle als Lot Kleinhart: Prachtige zang en mooi spel. Ze speelde zeker op hetzelfde niveau als Noortje en Renée destijds speelden. Het ensemble was goed op elkaar ingespeeld en de samenzang klonk ook goed!

Het decor was eenvoudig, maar zeer doeltreffend. Deze musical vraagt ook zeker niet om grote decors en het gebruik van hekwerk werkt goed bij deze show. Helaas liet de techniek het soms afweten. Microfoons gingen vaak te laat aan waardoor je soms toch belangrijke dingen mistte. 

Al met al was het een zeer geslaagde voorstelling! 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.