URBANUS MET GLOEDNIEUWE SHOW ‘LIJ KNER GE SOP’ NAAR DE NEDERLANDSE THEATERS

URBANUS MET GLOEDNIEUWE SHOW ‘LIJ KNER GE SOP’ NAAR DE NEDERLANDSE THEATERS

Na drie jaren toeren met een luidruchtig rockbandje langs de zomerfestivals waaronder Pinkpop, had de Belgische komiek URBANUS weer zin in het knusse van de theaters. Hij heeft net een succesvolle tournee van twee seizoenen langs de Vlaamse theaters achter de rug en nu is Nederland aan de beurt met een gloednieuwe show.

Of de wereld plots beter wordt van de nieuwe show valt te betwijfelen, maar dat het publiek met een opgelachen kaartje naar buiten gaat, dat staat vast.

Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties zullen afgewisseld worden met een broos of kinderlijk naïef liedje. De zaal in duiken en over rugleuningen van de stoelen lopen, dat zit er niet meteen meer in. Daarom is het bij deze show wel toegelaten dat het publiek op het podium wordt gegooid.

Zijn nieuwste show draagt in Vlaanderen de titel: ‘TRECTO PNIX’ , wat zoveel betekent als ‘Lijkt nergens op’. Om hetzelfde absurde effect te verkrijgen in Nederland wordt het ‘LIJ KNER GE SOP ‘. Wanneer men de tekst fonetisch leest, wordt de betekenis wel duidelijk.

De vorige theatershow was een best of van zijn bekendste nummers, maar bij deze voorstelling zijn alle grappen en liedjes gloednieuw. Grappige attributen en decorstukken zorgen voor de gezellige sfeer.

Zoals altijd zal Urbanus zijn show waar nodig aanpassen aan het Nederlandse publiek. Niet dat hij plots gaat asjemenouwen, maar situaties en personen die enkel in België bekend zijn zullen worden aangepast om het voor het publiek zo comfortabel mogelijk te maken.

Vrijdag 7 juni 2019 blaast Urbanus 70 kaarsjes uit maar dat weerhoudt hem er niet van om een volledig seizoen naar de Nederlandse theaters te gaan. Er staan meer dan 50 voorstellingen gepland in de theaters door heel Nederland, van Maastricht tot Assen en van Leiden en tot Winterswijk. Er staan slechts vier try-outs geboekt en wel te Panningen (DOK6) en Bergeijk (Kattendans) eind september, deze voorstellingen waren meteen uitverkocht. De complete tournee is te vinden op www.urbanuszelf.eu en kaarten voor de voorstellingen zijn rechtstreeks bij de theaters zelf te kopen.
Tollembeek/Geleen, 23 mei 2019
Jan Smeets

Ontwerp door Liesa Servranckx
Foto door Dieter Meyns

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.