Unsound Mind, niet zomaar een benefietconcert.

Unsound Mind, niet zomaar een benefietconcert.

Tekst:Mieke van der Raay

Begin 2018 gingen Melissa Zijsling, Erik Pielaat en Déwy Kuiper aan de slag voor een heel nieuw project, een benefietconcert, waarbij de opbrengsten ten goede gaan naar Stichting MIND.
Stichting MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit door informatie aan te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren. MIND zorgt voor meer begrip en openheid.
Melissa heeft gedurende haar nog maar 18-jarige leven zelf te maken gehad met depressie en angststoornissen. Vandaar dat er gekozen is voor deze stichting. Wat Melissa door deze moeilijke periode heen heeft geholpen, is muziek en musical. Waarom dan niet een benefietconcert met nummers uit musicals die allemaal te maken hebben depressie, angst en onzekerheden in het leven. In juli van dat jaar werden 14 vrienden die uit het mooie theater vak benaderd. Elk met enorm veel talent en allemaal een connectie met het goede doel wat ze gaan vertegenwoordigen. Een half jaar lang is er gewerkt aan de setlist van 18 nummers. Elk nummer wordt gezongen zoals het oorspronkelijk gezongen wordt in de diverse musicals, in bijpassende kostuums en choreografie.
Voor de kleding hebben ze hulp gehad van diverse winkels en ook van bijvoorbeeld Fanworks. Allemaal leenden of doneerden ze de kleding belangeloos.

Het korte voorprogramma beloofde al dat dit wel een heel bijzondere avond kon worden. De drie meiden van Trinity wisten ons perfect op te warmen voor wat een fantastisch concert zou worden.
Na dit korte optreden kwam Sander van Stichting MIND een kort woord richten aan het publiek, hij legde uit waarom er meer gesproken moet worden over depressie en angststoornissen en waarom het meer bespreekbaar moet worden.
Daarna ging het dak eraf in het kleine theater in Bilthoven, het ene nummer werd nog beter gezongen dan het andere. Sommige nummers heel uitbundig. Andere met zoveel emotie, dat er best wel wat tranen gevloeid zijn in het publiek, ja ook bij mij. Alles op gepaste manier, alles precies goed gedoseerd en de keuze van de nummers was echt het beste uit musicalland.
Er werden nummers gezongen uit: RENT, Spring Awakening, Shrek The Musical, Hamilton, Bare, Next to normal, Mean Girls en vele andere bekende en minder bekende musicals.
Ik ben nu een dag later nog steeds onder de indruk van wat deze talenten neer hebben gezet en vooral wat ze daar mee wilden bereiken. Vooral moet er worden verteld wat er is bereikt: ruim 2000,- euro is er opgehaald en alles gaat naar stichting MIND, die hier uiteraard heel blij mee waren.

Mijn complimenten voor Melissa Zijsling (bedenker/organisator en artistiek leider) Erik Pielaat (muzikaal leider) Marlies Venderbos, Marvin van der Horst, Marloes Oosterwegel, Mirthe Overhage, Sydney Kuipers, Tim van der Heijden, Dané Wessels, Déwy Kuiper, Davey Molenbroek, Femke van der Endt, Jens Vlasveld, Maarten van Schalm, Jesse Stenzler en Joey de Boer.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.