Unieke samenwerking in Nederlandse theaterwereld leidt tot nieuwe ‘Fiddler on the roof’

Unieke samenwerking in Nederlandse theaterwereld leidt tot nieuwe ‘Fiddler on the roof’

8 theaters presenteren samen nieuwe musicalversie FIDDLER ON THE ROOF

Vandaag maken acht theaters gezamenlijk bekend dat zij volgend jaar de musical Fiddler on the roof, in een geheel vernieuwde versie, zullen presenteren. Het DeLaMar Theater in Amsterdam nam het initiatief tot de samenwerking. In dat theater zal in november 2017 de voorstelling in première gaan. Daarna is Fiddler on the roof in de andere zeven theaters te zien.
 
Edwin van Balken, algemeen directeur DeLaMar Theater: “Niet eerder gaven acht Nederlandse theaters gezamenlijk de opdracht om een grootschalige theaterproductie te produceren. Ik ben opgetogen dat de klassieker Fiddler on the roof onze eerste musical is; een actueel verhaal over hoe je als familie bij elkaar blijft in tijden van nood en verloren tradities.”
 
Unieke samenwerking
In dit nieuwe initiatief zijn acht theaters verenigd: DeLaMar Theater Amsterdam, Luxor Theater Rotterdam, Theater Orpheus Apeldoorn, Martiniplaza Theater Groningen, Chassé Theater Breda, Parkstad Limburg Theaters Heerlen, Zwolse Theaters en Wilmink Theater Enschede. Deze acht theaters bundelen de krachten en zijn samen verantwoordelijk voor het succes van de productie. De voorstelling wordt in deze acht theaters gespeeld van begin november 2017 tot en met april 2018. De voorstelling wordt in opdracht van de acht theaters geproduceerd door Stage Entertainment Nederland.
 
Fiddler on the Roof (Anatevka)
Het is precies vijftig jaar geleden dat de musical Fiddler on the Roof (Anatevka) voor het eerst in Nederland te zien was. De voorstelling is een klassieker met songs als ‘If I were a rich man’, ‘Sunrise, Sunset’ en ‘Matchmaker, Matchmaker Make Me A Match’. Het verhaal gaat over een arme, joodse melkboer, Tevye, en zijn vijf dochters. Regisseur Ruut Weissman, bekend van o.a. Hij Gelooft In Mij en De Tweeling, gaat een nieuwe actuele versie creëren van het verhaal, waarin familiewaarden en eigen tradities bij een volk op de vlucht, centraal staan. 
Share

One thought on “Unieke samenwerking in Nederlandse theaterwereld leidt tot nieuwe ‘Fiddler on the roof’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.